9 noiembrie 2015

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru cei 20.000 de oameni ieşiţi în stradă

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru cei 20.000 de oameni ieşiţi în stradă
Klaus Iohannis nu a rămas nepăsător la manifestaţiile care au loc în aceste momente în Bucureşti. Preşedintele României le cere politicienilor să-şi asume responsabilitatea şi să nu ignore sentimentele de revoltă ale celor 20.000 de oameni.

Bucureştiul s-a transformat într-un loc de manifestaţie pentru peste 20.000 de oameni ieşiţi în stradă să ceară socoteala autorităţilor pentru incendiul din clubul Colectiv, produs vineri seara.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat la cunoştinţă dorinţa poporului şi le-a cerut politicienilor să facă următorul pas şi să nu rămână indiferenţi la sentimentele de revoltă ale oamenilor.

„Sunt impresionat de manifestările din această seară. Este o mișcare de stradă, care vine din dorința oamenilor de a le fi respectată condiția și demnitatea. Am înțeles că se cere și se așteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-și asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă”, este mesajul postat de preşedintele Klaus Iohannis pe o reţea de socializare.

Club Colectiv din Sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye Gravity. Coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula „The day we die”. Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 31 octombrie în capitală, la club Colectiv, situat în apropiere de Maternitatea Bucur. Până în acest moment 32 de persoane au murit şi aproximativ 140 se află în spitale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu