9 noiembrie 2015

Rockerii au refuzat un concert caritabil organizat de Patriarhie!Ovidiu-Lipan Țăndărică (62 de ani), Cosmin Nicoară și Adi Bărar de la Cargo, cu toții au spus, răspicat, „nu”, atunci când au fost solicitați pentru a susține un concert caritabil, un concert care ar fi avut ca scop ajutorarea persoanelor rănite în incendiul produs în Capitală, vineri (30 octombrie).

Însă refuzul nu a venit din nepăsare față de victime, ci dintr-o revoltă comună față de Biserică, ai cărei reprezentanți sunt cei care au venit cu propunerea concertului.

Declarațiile haluciante ale patriarhului Daniel și ale părintelui Casian, făcute la scurt timp după producerea tragediei, au șocat o țară întreagă. În special pe membrii trupelor rock din țară, care au fost numiți sataniști și că l-au sărbătorit pe Diavol. Așa se face că, atunci când au fost contactați de o societate de tip SRL desemnată de Patriarhie pentru a-i convinge să participe la un concert caritabil, aceștia au refuzat vehement.Cristian Hrubaru este cel care a dezvăluit gestul făcut de reprezentanții Bisericii. Invitația lansată de Patriarhie nu le-a căzut bine nici cântăreților de muzică rock din România, care s-au declarat șocați de inițiativă.

„A ajuns la noi această solicitare. Nu e timpul. Un concert caritabil, din experiență vă spun, nu adună fonduri. Se cheltuiesc foarte multe resurse și nu se adună destui bani. Dacă cineva vrea să facă un gest de caritate, să o facă în nume personal. Dar ca să distrezi lumea ca să aduni bani pentru niște victime mi se pare o chestie total deplasată”, a declarat Cosmin Nicoară, managerul trupei Cargo.

„Nu cred că este oportun să organizăm un astfel de concert în aceste momente. Nu trebuie să facem paradă din treaba asta. Cred că este un element de care cineva se folosește. Credința este una, religia este alta”, a adăugat Adi Bărar, chitaristul trupei.Și pe Ovidiu Lipan-Țăndărică l-a revoltat încercarea Patriarhiei de a-și „spăla păcatele” acumulate recent prin afirmațiile răutăcioase făcute la adresa victimelor. „Ortodoxia aparține poporului. Începem să ne pierdem în funcțiile pe care le deținem. Poate unii se și văd Sfinți. Nu există bun-simț și nu există o cultură a scaunului pe care ești așezat. Fariseismul a luat o amploare extraordinară, ar trebui puțină educație și să învățăm ce înseamnă să ai o cultură ortodoxă”, a declarat artistul, indignat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu