24 noiembrie 2015

Caricaturist, condamnat la închisoare pentru un desen despre atentatele din Paris


Caricaturistul iranian Hadi Heidari a fost arestat și condamnat la un an de închisoare, după ce a postat pe Instagram o imagine reprezentând disperarea pariziană după atentatele de la Paris din 13 noiembrie.

La 16 noiembrie, caricaturistul a postat pe Instagram o imagine ce înfățișa un chip colorat în negru, cu două lacrimi albastre, având în centrul său Turnul Eiffel, pe un fundal roșu. În aceeași zi, Heidari a fost arestat de la locul de muncă, cotidianul Shahrvand Daily din Teheran, unde ocupa funcția de director artistic, și tranferat imediat la închisoarea Evin.


"Un tânăr agent în civil al forțelor de securitate ale statului a venit cu un mandat de arestare pe care i l-a arătat lui Hadi. L-a condus apoi către un loc necunoscut", au declarat doi colegi jurnaliștilor de la Campania Internațională pentru Drepturile Omului în Iran.

Organizația "Reporteri Fără Frontiere" a publicat un comunicat pe site-ul său în care alertează comunitatea internațională în legătură cu această arestare, care survine pe fondul unui val de rețineri ale mai multor jurnaliști din Iran.

Un comentariu:

  1. Vai jums ir nepieciešams Garīgā lai palīdzētu jums atrisināt savu problēmu, piemēram vīrs izskaidrot bērnam izskaidrot Grūtniecība pareizrakstības draugs izskaidrot utt e-pasta adresi owoododospellcaster04@gmail.com~~HEAD=dobj vai WhatsApp +234905257178

    RăspundețiȘtergere