5 noiembrie 2015

Cabral, in lacrimi: "Plang ca un idiot. A ars carnea pe el"

Cabral, in lacrimi: "Plang ca un idiot. A ars carnea pe el"
Cabral trece prin momente dureroase, dupa ce unul dintre cei mai buni prieteni ai sai a ajuns la spital cu arsuri grave, in urma incendiului care a avut loc in Club Colectiv.

Acum, tanarul se zbate intre viata si moarte. "Plang ca un idiot. A ars carnea pe el, l-au calcat in picioare". Cabral, indurerat de suferinta unui prieten care se afla Colectiv

Alex Chelba, unul dintre prietenii lui Cabral, se afla in acest moment in stare grava la spital, dupa ce a ars si s-a intoxicat cu fum in clubul Colectiv. Indurerat, Cabral a povestit, pe blog, cat de mult in apreciaza pe tanarul fotograf.

"E solid prietenul meu. Si destul de inalt. Si radem mult. Cu toate ca nu stie de gluma, radem mult. Alex Chelba il cheama. Si e un capsoman si-un fixist. Are 33 de ani si e un baiat serios. Uneori chiar enervant de serios. Munceste de rupe. Alearga cu aparatul ala al lui, cara multe kile de obiective, fuge dintr-un loc intr-altul... ba fotografie, ba video. Nu stie sa zica nu. Cu toate ca nu-i tace gura aia bogata... nu stie sa refuze. Sare sa ajute, sa sprijine, sa rezolve. E un baiat extraordinar.Si plang ca un idiot pentru ca nu-mi aduc aminte sa-i fi spus vreodata cat de misto cred ca este. Am despaturit un cearsaf curat si i-am pus aparatul pe el. Cand s-a declansat iadul el filma, fix in partea cealalta fata de iesirea blestematului club. Cand s-a pornit totul a incercat sa iasa. N-a reusit.

A cazut la cativa metri de iesire, naucit de fumul toxic, simtind cum arde carnea pe el. Au inceput sa-l calce oamenii in picioare. A reusit sa se mai tarasca unul sau doi metri... cineva din intrare l-a tras afara. Poate Despot, poate Rugina, poate Claudiu, poate un altul dintre cei care s-au dovedit a fi eroi in noaptea aia groaznica. L-au tras afara si pe el si pe aparatul lui, pe care instinctiv i se inclestasera mainile. Aparatul lui, cumparat din multe, foarte multe ore de munca. Aparatul lui, pentru care mai trebuie sa munceasca. Aparatul lui nou-nout si care acum e o epava.

A ajuns la spital pe picioare, a povestit ce s-a intamplat cu amanunte. Am ajuns sa-l vad la cateva ore dupa, de la aeroport am alergat direct la el. Era intubat, incepusera sa apara problemele. Am vorbit putin, l-am certat, l-am necajit ca ma duc sa mananc falafel fara el... incercam sa fac glume si tot ce reuseam era sa-mi musc buzele ca sa nu-mi bubuie lacrimile.

Ne-au mutilat prietenii. Alex se chinuie de patru zile sa supravietuiasca. Teodora se agata, asa cum a trebuit sa invete, de viata. Stefan Dan se chinuie si el, in spital la SRI.Ne-au nenorocit prietenii. Am despaturit un cearsaf si-am pus aparatul lui Alex pe el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu