3 noiembrie 2015

Asa arata patul de spital dintr-o clinica din Viena unde se trateaza persoanele cu arsuri. La noi nu vezi asa ceva

O tanara care si-a pierdut o prietena intr-un incendiu a povestit pe Facebook oroarea prin care aceasta si familia ei au trecut. Din cauza incendiului din Colectiv, acestia au retrait drama Luanei.
"Probabil ca stiti ca acum un an am pierdut-o pe Luana, prietena noastra draga si cel mai bun om pe care l-am intalnit.
Pe scurt, povestea este cam asa: Luana a ars ca urmare a unui accident stupid, a fost internata o saptamana la Spitalul de Arsi din Bucuresti si apoi mutata la Viena, la spitalul AKH, unde a mai trait 5 zile. In total, 12 zile a mai trait dupa accidentul care i-a provocat arsuri pe o suprafata mai mare de 90% din corp.
In fotografie Luana nu se vede dar ea era acolo, intr-un salon total aseptic care avea rol si de sala de operatie, inconjurata de aparatura de ultima generatie si asistata permanent, in fiecare secunda pe care a mai trait-o.
Luana n-a putut fi salvata, arsurile erau profunde si pe suprafata prea mare, dar macar stim ca am incercat tot ce am fi putut noi, oamenii care o iubeau, sa faca.
Zilele acestea am retrait drama insa nu despre durerea noastra este vorba acum. As vrea ca mesajul meu sa ajunga la cei care tremura acum prin fata spitalelor si se intreaba ce este de facut si as vrea sa le spun doar atat: daca aveti posibilitatea sa va duceti ranitii la un spital de prestigiu din afara tarii, sa o faceti urgent! Daca nu aveti bani, imprumutati-va, organizati cat de repede o strangere de fonduri. Asa am facut si noi si am reusit sa adunam suma necesara intr-un timp foarte scurt.
Nu vreau sa fiu gresit inteleasa, port un respect enorm medicilor romani care reusesc sa faca minuni in ciuda faptului ca se lupta cu lipsa resurselor, cu un sistem corupt si defect, cu lipsuri materiale si logistice. Avem specialisti exceptionali, oameni in halate albe carora as fi vrut sa le pup mainile pentru tot ce au facut pentru Luana, medici pe care o sa-i port in suflet toata viata. Andrei S. este dintre ei (Love you, Doc!).
Sistemul in care acesti medici exceptionali lucreaza este insa unul contaminat. De la cap in jos, ca "la peste". Saloanele in care stau pacientii sunt, din pacate, departe de cum arata un cel din imagine. Aparatura, resursele, echipamentele sunt cu mult sub ceea ce ne-ar da impresia linistitoare ca omul pentru care traim si care se zbate intre doua lumi, e in siguranta.
Clasa politica romaneasca din ultimii ani si-a pus amprenta murdara si pe felul in care arata si functioneaza spitalele. Si tot ei, reprezentantii clasei politice, dau fuga in tari straine sa-si trateze orice meteahna minora. Ii vad acum pe la televizor incercand sa ne asigure ca situatia este sub control, ca nu le lipseste nimic, ca gestioneaza perfect tragedia. Nu fiti naivi, nu va lasati mintiti!
Asadar, draga mama sau tata de copil ars in Colectiv, daca citesti aceste randuri, apuca-te cat mai urgent si fa toate demersurile si eforturile sa-ti duci copilul in afara tarii! Nu exista garantii, poate n-o sa-l salvezi, poate o sa-l aduci intr-un cosciug inapoi, dar macar o sa ai sufletul impacat ca i-ai oferit mai mult decat o sa-i ofere sistemul romanesc de sanatate. Te rog sa iei acest "mai mult" ca pe o garantie.
O "satanista" care de cateva zile este strivita de durere pentru fratii ei rockeri.

PS: sa ma ierte Ovidiu si parintii Luanei pt ca folosesc acesta fotografie, stiu ca este neplacut, insa ma gandesc ca ceea ce am scris ar putea sa ajute.
Update:Echipa Origami dorește sa ajute victimele tragicului accident petrecut vineri seara in București. Daca exista familii care vor sa aducă rudele in Viena pentru îngrijire/tratament/operație, noi va oferim cazare si traducere gratuită.
Pentru cei interesați l, va rugam sa ne contactați la următoarele adrese de e-mail: office@origami.cc/office@hccv.eu sau la numărul de telefon: 0043 676 564 7055.
Darius Pencea"
, a scris Roxana Barbucea pe Facebook.

sursa : wowbiz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu