9 noiembrie 2015

Alexandru Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity s-a perfecționat ca chitarist imobilizat acasă!


Formația Goodbye to Gravity este proiectul luiAlexandru Pascu, băiatul emeritei Ana Pascu, vicepreședinte al Federației Internaționale de Scrimă și președintele de onoare a federației române de profil. Alex a iubit dintotdeauna să cânte, și s-a perfecționat ca instrumentist și compozitor într-o perioadă nu tocmai fericită din viața sa, un încărcată de durere.

Tânărul, care a fost operat de două ori și se află încă în stare gravă la Spitalul de Urgență, a ajuns unul dintre cei mai buni chitariști bass din noua generație, studiind în camera sa, unde a petrecut aproape doi ani, aproape imobilizat, între zecile de operații ce i-au reconstituit piciorul.

Chiar după ce a plecat de la un concert rock, Alex a fost călcat de roata unui automobil în rulaj, pe un important bulevard bucureștean, rupându-i piciorul în mai multe locuri. Șoferul a fugit de la fața locului iar martorii aflați pe stradă, în loc să sune la urgență, i-au furat telefonul. Godbye to Gravity, noua sa formație, s-a născut după ce a dizolvat prima sa formației -Thunderstorm- pe care a constituit-o la vârsta de 18 ani. Înternat în stare gravă, la Spitalul de Arși, se află și bateristul Bogdan Enache cu care cântă din adolescență. Trupa a cunoscut consacrarea când i s-a alăturat solistul Andrei Găluț, de asemenea internat în stare gravă, câștigătorul concursului ”Megastar”în 2008. Realist faţă de visătorii câştigători care aşteaptă în zadar să-şi câştige statutul de vedetă, Andrei a renunţat să mai aştepte sprijinul lăudat din partea casei de discuri ce c-a angajat prin contract să-i sponsorizeze albumul de debut și a reușit să câștigi o mare popularitate cu Goodbye to Gravity.


Trupă lăudată de critica de specialitate şi cu real succes în afara ţării, mulți neștiind că este un proiect românesc, Goodbye Gravity au cântat și la gigantul Summer Breeze Open Air în Germania, în 2013, după ce au fost selectaţi dintre peste 2000 de formaţii. De asemenea, au câştigat unul dintre cele mai mari concursuri muzicale anuale pe plan european dedicat trupelor metal- New Blood Award 2012.

În 5 ani, trupa a devenit una dintre cele mai apreciate trupe heavy metal, și, deși nu trăiau din muzică, fiecare concert al lor se bucura de imensă popularitate. Dovadă importantul eveniment din discografia lor, lansarea noului album, ce s-a transformat în cel mai infernal moment din instoria muzicii românești. În rândul celor 29 de victime ale devastatorului incendiu se numără ambii chitariști ai grupului, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu