31 octombrie 2015

Mobilizare generala! Sute de persoane se inghesuie sa doneze sange pentru victimele incendiului din club! Uite unde trebuie sa mergi daca vrei sa faci si tu asta


Sute de persoane s-au mobilizat si vor sa doneze sange pentru victimele incendiului din clubul Colectiv. Romanii care vor sa faca acest lucru o pot face in doua centre din Capitala, a anuntat ministrul Sanatatii: la Spitalul Universitar si la Centrul pentru Transfuzii Sanguine (strada Constantin Caracaș, nr. 2). 

Cei care vor sa doneze sange trebuie sa stie ca sunt anumite conditii care trebuie indeplinite. In plus, e nevoie sa completeze un formular.
"Doar la revoluție am mai văzut o mobilizare atât de mare, atunci și acum am venit de acasă pentru donări de sânge", spune una dintre asistentele de la Centrul de Transfuzie Sanguină, încare se formează trei cozi: una pentru înregistrare în baza de date, alta pentru pre-testare și ultima pentru donarea efectivă de sânge.

”E chestionarul pentru donatorul de sânge. Te întreabă dacă ai mai fost bolnav, dacă ai avut probleme, mă rog, toate informațiile necesare pentru a vedea dacă ești apt sau nu – dacă ești HIV pozitiv, dacă ai avut vreo boală cronică, diabet, ulcer, dacă sau când ai consumat ultima dată alcool. Și te mai întreabă dacă ești fumător sau nu. Vii aici, completezi, aștepți, trebuie buletinul și cam atât”,
 spune o tânără, venită și ea să doneze sânge pentru cei răniți, citata derfi.ro.

Medicii de la spitalele din Capitala fac un apel catre cei care vor sa doneze sange. Ei spun ca multa lume se inghesuie astazi sa dea sange, insa ar fi mai bine daca s-ar duce la aceste centre si in zilele urmatoare, nu este nevoie sa se formeze cozi interminabile la spitale in cursul zilei de azi, pentru ca si maine si in zilele urmatoare va fi nevoie ca victimele sa faca transfuzii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu