31 octombrie 2015

Mircea Cărtărescu dă vina pe edilii capitalei, după dezastrul de aseară: „Bucureștiul e o cursă de șoareci”

Scriitorul Mircea Cărtărescu, și-a exprimat compasiunea pentru victimele tragediei de la clubul „Colectiv”, dar și pentru rudele acestora.

Nominalizatul de la Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2015 se simte neputincios în fața veștii că 27 de persoane și-au pierdut viața și se gândește cu groază la ce s-ar întâmpla în cazul unui cutremur majorîn România. De asemenea, Mircea Cărtărescu se gândește cu groază că unul dintre cei răniți sau decedați ar fi putut fi copilul său.

„Îmi pare teribil, teribil de rău. Fiecare dintre tinerii care au murit atât de îngrozitor şi de absurd, ca şi cei răniţi şi desfiguraţi ar fi putut fi copilul meu. M-am dezmeticit greu, toată noaptea am fost ca amorţit, abia acum simt durere şi neputinţă. Nu e nimic de reparat. Nici o condamnare, nici o încriminare nu le va reda acelor copii viaţa şi sănătatea, nimic nu le va şterge din minte oroarea trăită. Nimic din ce putem noi face nu-i va consola pe părinţi. Bucureştiul e o cursă de şoarici. Vor fi zeci de mii de victime la următorul cutremur major. Măcar gândindu-ne la aceşti morţi deja contabilizaţi undeva (adică la noi şi la cei dragi nouă) ar trebui în următoarea perioadă să facem ceva împotriva nepăsării criminale a edililor noştri. Vina e a lor pentru tragedia de la Club Colectivşi pentru cele ce mai urmează", a scris Mircea Cărtărescu, pe contul său oficial de pe Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu