31 octombrie 2015

Medicii sunt cutremurati, n-au vazut in viata lor asa ceva! Azi-noapte, in spitalele din Bucuresti s-a operat ca la razboi! Monica Pop: "Cei care nu fac medicina nu ar rezista sa priveasca fetele celor arsi"

Doctorul Monica Pop, directorul Spitalului de Urgenta Oftalmologica, a declarat ca multi pacienti au vederea afectata.Circa 20 de tineri aflati in clubul groazei sunt in pericol de a nu mai vedea niciodata. "7 raniti sunt in stare foarte grava. Arsurile au afectat pleoapele si corneea. Arsurile la nivelul fetei sunt ingrozitoare. Nu cred ca ar rezista cineva sa-i vada daca nu face medicina", a marturisit dr. Monica Pop, care de vineri noapte s-a aflat in spitalele unde au fost dusi ranitii din incendiul de la clubul Colectiv din Capitala.

Cei mai multi raniti sunt la Spitalul Municipal
Si Ioan Lascar, un alt medic care s-a aflat vineri toata noaptea in salile de operatie, in incercarea de a salva ranitii din incendiu, a facut declaratii socante. Seful clinicii de chirurgie plastica de la Spitalul de Urgenta Floreasca sustine ca s-a operat ca la razboi. "Nu am vazut niciodata asa ceva. De azi noapte lucram la foc continuu. Am fost ca la razboi! S-a operat simultan in toate salile (n.r. 13 sali de operatii). Din pacate, in cazul arsurilor, pronosticurile sunt rezervate", a declarat dr. Lascar.
În Spitalul Municipal sunt internați cei mai mulți răniți în urma incendiului de la Club Colectiv. Potrivit lui Raed Arafat, citat de DC News, aici se află 25 de pacienți. Potrivit reprezentantului spitalului, 8 răniți se află la ATI.
În ultimele ore, unul dintre pacienți a fost mutat la secția de ATI din cauza unei pneumonii de aspirație.
La Municipal au fost dislocate mai mulți "plămâni artificiali"  de la Matei Balș și Fundeni, din cauza afecțiunilor grave ale unor pacienți.
Unul dintre pacienți a suferit în această dimineață o operație de traheostomă din cauza arsurilor căilor respiratorii, iar un alt pacient a intrat în blocaj renal.
Conducerea spitalului a admis accesul membrilor familiilor la pacienții care sunt conștienți, pentru susținerea și ridicarea moralului acestora.
Răniții, pe lână arsuri au și intoxicații grave din cauza fumului dislocat de materialelor de fonoizolare foarte toxice. Unele dintre victime au decedat chiar în ambulanțele care îi transportau la spitale.
În urma incendiului, cei care au avut mai puțin de  suferit, dacă putem spune acest lucru, au fost persoanele cu o statură mai mică, din cauză că focul și fumul s-au propagat din partea superioară.
Victime ale incendiului continuă se se prezinte la Urgente
Este vorba despre cei care nu au fost în seara tragediei la spital sau care au fost, dar se întorc din cauza problemelor la căile respiratorii.

Sute de oameni stau la cozi sâmbătă să doneze sânge la Centrul de Transfuzie București, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.

Sâmbătă se poate dona sânge la Centrul de transfuzie din București, de lângă Piața Victoriei, și la Spitalul Universitar de Urgență București. Potrivit medicilor, pot dona sânge cei care au o greutate de cel puțin 50 de kilograme în cazul femeilor și peste 60 de kilograme în cazul bărbaților, să nu fi consumat alcool în ultimele 24 de ore, să nu fi avut intervenții stomatologice sau operații în ultimele șase luni.
Femeile însărcinate, cele care abia au născut sau sunt în perioada menstruală nu pot să fie donatori.
De asemenea, nu pot dona sânge hipertensivii, cei care au suferit sau suferă de boli grave si sau transmisibile precum hepatita, tuberculoza, HIV, sifilis, TBC, diabet zaharat, boli de inima, de piele sau de tiroidă.
Psihologii se ofera voluntari pentru a-i ajuta pe supravietuitori, dar si pe parintii celor morti in clubul Colectiv! Iata cum pot fi contactati specialistii

Psihologii de la Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei s-au oferit sa-i ajute pe cei careau avut de suferit in incendiul de la clubul Colectiv. Ei vor oferi consiliere psihologica gratuita tuturor celor care le solicita ajutorul.

"Suntem cu totii intristati si dorim sa transmitem condoleantele si regretele noastre sincere pentru toti cei implicati in vreun fel in tragedia care a avut loc vineri, 30 octombrie, in clubul Colectiv. In aceste momente dificile, echipa de psihologi a Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei este alaturi de toti cei implicati in evenimentul tragic de vineri seara, precum si de familiile lor. Noi stim cat de importanta este interventia psihologica timpurie si adecvata in aceste situatii extrem de dificile, si pentru ca misiunea noastra este sa fim alaturi de cei care vor sa traverseze aceste situatii traumatice cu minimul de dificultati si disconfort posibil, vrem sa oferim sprijinul nostru tuturor celor implicati.
Toata echipa de psihologi a Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei este pregatita sa primeasca orice persoana aflata in nevoie de sprijin in aceste momente grele - programul de 6 sedinte de asistare psihologica de criza este oferit gratuit de ISTT. Pentru a beneficia de acest program, cei interesati trebuie sune la numarul de telefon 0730 285 582 (psiholog Rodica Dimulescu) sau sa trimita un e-mail la asistare@psihotrauma.ro
Facem un apel catre toate institutiile medicale care ingrijesc raniti si care iau contact cu rudele si prietenii acestora sa ii indrume catre noi si sa dea mai departe aceste informatii. De asemenea, reprezentatii spitalelor pot contacta ISTT la numarul de telefon 0729 729 049 (psiholog Madalina Patra) pentru a solicita interventie psihologica in spital", se arata intr-un comunicat al psihologilor de la Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu