9 octombrie 2015

Îți amintești muzica anilor 2000? Când Hi-Q domina topurile…

La sfârșit de ani ‘90 și la începutul anilor 2000, piața muzicală românească era dominată de un fenomen venit din… Brașov. Fenomentul Hi-Q, acea trupă înființată în anul 1996 de Mihai Sturzu, Dana Nălbaru și Florin Grozea, care a fost declarată de voci cunoscătoare drept cea mai bună formație muzicală din România. Din acel deceniu, cel puțin…Și-ntr-adevăr, aproape tot ceea ce au făcut cei trei, în anii lor de glorie, se deosebea de ce cunoașteam pe atunci în muzica românească. Beat-urile lor erau mult mai moderne, clipurile muzicale aduceau pe posturile românești acel aer occidental, ținutele de concert ale celor trei membri erau bine alese și cool, iar emisiunile pe care le moderau, în direct, de la mare, făceau audiențe record. Pe atunci, toate fetele voiau să arate ca Dana și erau îndrăgostite de Florin sau de Mihai.

E drept că cei trei au activat până anul trecut, însă boomul mediatic și de popularitate a fost cunoscut în anii lor de început, când hituri precum Totul va fi bine, Cât te iubeam, Un minut, Dă muzica mai tare răsunau non stop la radiouri sau la posturile TV muzicale. Cum și de ce și-au ales acest nume de trupă? „Hi-Q este prescurtarea de la High Quality – pentru că muzica noastră va fi de calitate înaltă“, își aduce aminte Florin despre hotărârea colegului Mihai, cel care a devenit, peste ani, managerul trupei.

hi_q_05

Anul trecut, Hi-Q s-a oprit din muzică, chiar dacă Florin a declarat că este vorba, de fapt, despre „o pauză mai lungă“. „Hi-Q a ajuns la majorat, am împlinit 18 ani pe 29 iulie 2014. În ultimul an nu am mai avut timp pentru Hi-Q și am hotărât să anunțăm acest lucru. Am organizat un concert de adio pe plajă, la Teo, acolo unde am și debutat. S-a închis frumos un capitol.“

Nu știm dacă îi vom mai revedea în formula în care au avut cel mai mare succes, cu Dana ca solistă (1996-2003, 2010-2014), căci cei trei au acum proiectele lor, separate, iar doi dintre ei și o viață de familie acaparantă.
hi q
În vârstă de 38 de ani, Dana este mămica a doi copii, Sofia și Kadri, fiind căsătorită din 2005 cu actorul Dragoș Bucur.

Florin Grozea (36 de ani) este și el căsătorit cu Ioana, cei doi fiind părinții unei băiețel de doi ani, Sasha. Cât despre colegul Mihai Sturzu, în vârstă de 36 de ani și el, acesta s-a dedicat vieții politice, fiind deputat și președinte al Tineretului Social Democrat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu