29 octombrie 2015

IPJ Gorj se curăţă din interior! Poliţiştii „pătaţi”, sancţionaţi disciplinar

gugu1
Poliţia îşi face curăţenie în propria ogradă, sau cel puţin asta e impresia pe care vrea s-o lase conducerea instituţiei după ce, în primele 20 de zile ale acestei luni, trei poliţişti au fost sancţionaţi disciplinar.


gugu
În ultima vreme mai mulţi angajaţi ai instituţiei au făcut obiectul unor dosare penale instrumentate de către procurori, iar alţii au ajuns în spatele gratiilor. Cu toate acestea conducerea instituţiei a decis ca numele celor pedepsiţi disciplinar şi sancţiunile primite de aceştia să nu fie făcute publice.

„Dansatorii” poliţiei, sancţionaţi disciplinar

Potrivit unor surse, printre cei sancţionaţi disciplinar de IPJ Gorj se află agenţii de poliţie Marius Ionuţ Vîrjan şi Sorin Daniel Trîncă, implicaţi, în luna aprilie a acestui an, într-un incident cu urmări penale, după ce au chefuit într-un local din Tg-Jiu şi cuprinşi de aburii alcoolului s-au urcat pe mese să danseze. Poliţiştii au tamponat apoi maşina agenţilor de pază care-i scoseseră afară din bar. Ancheta penală în acest caz a fost finalizată luna trecută de procurori cu trimiterea în judecată a lui Vîrjan, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, şi a altor angajaţi ai IPJ Gorj, mai puţin a agentului Trîncă, cel care şi-a retras declaraţiile mincinoase înainte de punerea în mişcare a acţiunii penale.
Cei doi poliţişti au fost sancţionaţi cu diminuarea salariului cu 10% timp de trei luni.

Petrecăreţul Gugu a scăpat de destituire

Conform surselor citate, pedepsit disciplinar a fost şi Marian Gugu, şeful Postului de poliţie Ciuperceni, colegul de pahar al lui Vîrjan şi Trîncă. Deşi existau speculaţii că Gugu ar urma să fie înlocuit din funcţie la finalizarea anchetei interne, până la urmă sancţiunea disciplinară pare să fi fost una mai blândă având în vedere că nu s-a regăsit printre cei trimişi în judecată.
Există însă unele semne de întrebare cu privire la corectitudinea cercetării interne în condiţiile în care, deocamdată, numele inspectorului principal Florin Cziko, trimis şi el în judecată pentru comiterea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, nu apare printre cei sancţionaţi.

„Victima” colaterală a lui Cârlogea

Potrivit aceloraşi surse, printre cei sancţionaţi disciplinar, în ultima perioadă, s-ar afla şi subofiţerul Vasile Popescu de la Poliţia Motru. Agentului i-a fost diminuat salariul pe o perioadă de trei luni după ce, la finele lunii iulie a acestui an, l-a transportat acasă pe un coleg al său implicat într-un accident, fără să anunţe poliţia.
Poliţistul Constantin Cîrlogea a fost implicat într-o tamponare destul de urâtă, într-o dimineaţă din vara acestui an, în timp ce se deplasa spre serviciu la Poliţia Motru. Fără să-şi anunţe colegii despre producerea evenimentului rutier, mai ales că venea de la un festival folcloric, Cîrlogea a plecat de la locul tamponării spre casă, fiind transportat de agentul Vasile Popescu, aflat în zonă în momentul incidentului. După aproximativ trei ore de la producerea tamponării, poliţistului Cîrlogea i-au fost prelevate mostre biologice, care au relevat o îmbibaţie alcoolică de 1,15 g/l alcool pur în sânge. Cîrlogea s-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, iar Popescu, cu o sancţiune disciplinară.

Sancţionarea poliţiştilor nu-i priveşte pe cetăţeni

Printre cei cercetaţi administrativ se pare că au fost şi doi ofiţeri, comisarul şef Ionuţ Crăc, şeful Serviciului Criminalistic şi comisarul şef Marius Busuioc, şeful Poliţiei Tismana, însă IPJ Gorj nu a dorit să confirme acest lucru. Într-un răspuns adresat Gorj Domino, reprezentanţii instituţiei au menţionat că datele solicitate cu privire la sancţionarea angajaţilor IPJ nu fac parte din categoria celor de interes public, fiind exceptate de la liberul acces al cetăţenilor. IPJ s-a rezumat la a comunica doar faptul că, în prima parte a acestei luni, au fost sancţionaţi disciplinar trei angajaţi ai instituţiei.

sursa : www.gorj-domino.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu