7 octombrie 2015

DNA cere inchisoare pentru 4 membri ai familiei Anghel pentru santajarea lui Mircea Basescu ! in ARTICOL

DNA cere inchisoarea pentru 4 membri ai familiei ANGHEL pentru santajarea lui MIRCEA BASESCU
DNA a cerut ca patru dintre cei cinci membri ai familiei ANGHEL judecati pentru santajarea lui MIRCEA BASESCU sa fie condamnati la inchisoare, in timp ce avocatul Pavel Abraham a pledat pentru achitarea celor cinci, instanta urmand sa se pronunte in 20 octombrie.Ultimul termen in procesul in care cinci dintre membrii familiei Anghel sunt judecati pentru santajarea lui Mircea Basescu a avut loc, marti, la Tribunalul Constanta.

Procurorul DNA a cerut ca Florin Anghel, Izaura Anghel, Fanica Anghel si Marius Constantin sa fie condamnati la inchisoare, in timp ce Grinica-Ion Anghel sa fie internat intr-un centru educativ. De asemenea, DNA a solicitat instantei sa admita cererea partii civile din acest dosar, Mircea Basescu, si obligarea inculpatilor la plata de despagubiri catre acesta.Avocatul lui Mircea Basescu, Nelu Tasca, a spus ca a cerut daune morale de 1 milion de euro pentru clientul sau, precizand ca instanta este cea care va decide valoarea despagubirilor. El a mentionat ca actiunea civila este intemeiata pe faptul ca a fost adus un prejudiciu de imagine clientului sau, dar si presiunea la care a fost supus de catre inculpati in urma actiunilor de santaj.Mircea Basescu a spus, in fata instantei, ca este de acord cu concluziile formulate de avocatul sau, dar si de DNA si ca doreste pedepse mai mari pentru Florin Anghel si pentru Izaura Anghel. El a mai cerut ca cei cinci sa fie obligati sa ii plateasca daune morale de 1 milion de euro.

Avocatul celor cinci membri ai familiei Anghel, Pavel Abraham, a cerut Tribunalului Constanta achitarea clientilor sai si respingerea pretentiilor civile ale lui Mircea Basescu, pe care le-a catalogat ca fiind “nefondate”, “ridicole” si “jenante”.In ultimul cuvant pe care l-a avut in fata instantei, Izaura Anghel a spus plangand ca nu este vinovata, pentru ca nu l-a santajat pe Mircea Basescu. Mama ei, Fanica, a afirmat la randul ei plangand, ca nu l-a santajat pe Mircea Basescu, cerand sa nu fie condamnata la inchisoare pentru ca nu suporta regimul de detentie, suferind de mai multe boli.De asemenea, Marius Constantin si Grinica Ion Anghel si-au sustinut nevinovatia.Florin Anghel a spus instantei ca trebuie sa fie achitat pentru ca nu este vinovat.“Nu sunt vinovat. Sa-mi dati achitarea ca nu sunt vinovat. Cum sa-l santajez? Il omoram daca era sa-i fac ceva”, a spus Florin Anghel.Totodata, cei cinci inculpati au afirmat ca sunt de acord sa presteze munca in folosul comunitatii.

Tribunalul Constanta a amanat pronuntarea pentru 20 octombrie.

Sotia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin si Grinica-Ion Anghel, precum si fiica si ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie din Constanta, la sfarsitul lunii iunie 2014, fiind acuzati de santajarea lui Mircea Basescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constanteni, in 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea in presa a unor informatii compromitatoare, de coruptie, in care ar fi fost implicat acesta si familia sa.

In 26 martie 2014, Florin Anghel, impreuna cu mama sa, Fanica, l-au amenintat si pe Marian Capatana, martor in dosar, pentru a-l determina sa dea suma de 280.000 de euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor. Ulterior, in 26 mai si 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, si fratele minor al femeii, Grinica Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Basescu, cu aceleasi amenintari despre pretinsa implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a-l determina sa le dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, in 29 mai 2014, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Basescu, fiind prinsi in flagrant de procurorii anticoruptie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu