24 septembrie 2015

Tanarul din Brasov care si-a injunghiat mama pe scara blocului, declaratie halucinanta la politie. Ce scrisese pe Facebook


Cu mintea tulburata de substante halucinogene, un tanar de 24 de ani si-a injunghiat mama. A lovit-o pe cea care l-a crescut singura, convins ca in trupul ei s-a cuibarit un demon.

Femeia, profesoara de desen in Brasov, a reusit sa scape cu viata, dupa ce un vecin a cerut ajutor la 112. Agresorul a fost arestat pentru tentativa de omor, iar in fata anchetatorilor a recunoscut ca a consumat stupefiante.

vlad brasov fb

La miezul noptii, cu putin inainte sa-si atace propria mama, Vlad a postat pe Facebook cateva propozitii care i-au derutat chiar si pe prietenii lui. "Nu vor exista legi, nu vor exista arme, nu va exista rasism, nici bani, iubiti-va intre voi, asa cum si Dumnezeu cel Atotputernic va iubeste pe voi toti!". Dupa cateva minute a scris: "Ceea ce va spun mi-a fost comunicat de Dumnezeu cel Atotputernic." Si "Oricine va sterge sau va modifica ceea ce scriu eu va muri."

"E betonat de la ceaiurile alea stropite" - a comentat un apropiat. Cu mintea tulbure, baiatul a inceput sa se certe cu mama lui si a devenit dintr-odata violent. A lovit-o si a impins-o pe scari afara din apartament. Un vecin care a auzit tipete a sunat imediat la 112. Astfel femeia a fost salvata la timp.Ioana Chitea, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Brasov: "Nu a fost inca nevoie sa se intervina chirurgical, are doua plagi injunghiate la nivelul hemotoracelui drept si a abdomenului drept care sunt fara leziuni ale organelor interne."

La audieri, Vlad a recunoscut ca a consumat substante halucinogene. Inca aflat sunt influenta lor, nu s-a putut exprima coerent nici in fata judecatorilor.

Alina Popescu, procuror: "In fata procurorului a sustinut in cele din urma consumarea unor substante, nu foarte clar definite, dar cu acest efect."

Vlad si mama lui erau extrem de apropiati. Femeia de 53 de ani - o respectata profesoara de desen si pictorita - si-a crescut fiul singura si se mandrea cu el. Nimic nu anunta episodul violent petrecut intre ei.

Aurelia Sorcoi, vecina: "Pentru noi, ca vecini, este foarte respectuos, in rest, nu stiu ce hram poarta. Nu l-am vazut drogat sau baut."

Valentin Ciurcanu, vecin: "Un baiat linistit, ba chiar foarte linistit nu intra in conflict cu absolut nimeni."

Apropiatii lui Vlad povestesc ca baiatul consuma droguri usoare, dar nu stiu daca nu cumva le combina cu substante mai periculoase. Toate sunt toxice pentru organism, atrag atentia psihologii.

Anda Samson, psiholog antidrog: "Pot da reactii extrem de grave, respectiv pentru tinerii care sunt la scoala: pierderea memoriei, orientarii spatiale, dificultati in a se concentra. Trebuie sa fim vigilenti pentru ca pot sa aiba reactii paranoide, dublari de personalitate, lucrurile se complica si trebuie actionat pe linie terapeutica."

Expertizele vor demonstra daca starea baiatului a fost determinata de stupefiante sau o tulburare psihica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu