14 septembrie 2015

După 40 de ani de carieră, se inaugurează teatrul ce-i va purta numele- Horațiu Mălăele


De marți, 15 septembrie, numele marelui actor va trona, pentru prima oară în cariera sa, pe frontispiciul primei instituții de spectacole din Fetești- Teatrul ”Horațiu Mălăele”.

În vârstă de 62 de ani, artistul a acceptat propunerea municipalității, deși, cu modestie și sinceritate a recunoscut că simte un pic de disconfort să-și vadă numele deasupra unei săli.

În accepțiunea edililor orașului de pe Dunăre, numele actorului se asociază cu prima reprezentație de teatru din Fetești cu actori profesioniști. Pare ireal însă, la 200 de ani de la constituirea primei săli de teatru din România, prima piesă de teatru pusă în scenă la Fetești a avut loc în decembrie 2013 (”Sunt un orb” cu Horațiu Mălăele), găzduită de un spațiu neconvențional.

”Pe viitor teatrul să fie acasă la Fetești iar elitele artistice vor prinde putere în aplauzele publicul nostru, așa cum se întâmplă în marile orașe ale țării. S-a muncit pe brânci timp de o jumătate de an pentru a transforma o clădire insalubră într-o sală generoasă, proaspătă și caldă, climat unde se respiră admirație pentru emeriți actori ca Horațiu Mălăele. Nu este un loc de profit, este o incintă care nu va îmbogăți decât sufletele noastre. Mulțumesc echipei mele, Mix Music, care a pus la modul propriu ”cârca” la treabă pentru ca Feteștiul să aibă un templu al culturii”, declară finanțatorul teatrului, organizatorul de evenimente artistice Marius Gavrilă.

Sala are o capacitate de 500 de locuri și va fi inaugurată printr-o premieră teatrală a artistului în cauză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu