30 iunie 2015

Specialiştii au decis! Ce trebuie făcut pentru ca Gabriel Cotabiţă să-şi recupereze memoria

Specialiştii au decis ce trebuie făcut pentru ca Gabriel Cotabiţă să-şi recupereze memoria, în cazul în care aceasta i-a fost afectată în urma accidentului vascular suferit. Este vorba despre o tehnică psihologică controversată, însă care pare să dea rezultate foarte bune în cazuri de acest gen.Starea lui Gabriel Cotabiţă evoluează neaşteptat de bine, însă se pare că tratamentul medicamentos nu este suficient în cazul în care memoria artistului a fost afectată. Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză, susţine că artistul ar avea nevoie de câteva şedinţe de hipnoză în urma cărora să-şi recapete memoria.

"În astfel de cazuri, pierderile de memorie sunt obişnuite. Trebuie să ştim că există două tipuri de memorie, cea de scurtă durată şi cea permanentă, care, chiar dacă se consideră a fi pierdută, poate fi din nou accesată de la nivelul subconştientului. Hipnoza este ideală pentru recuperare şi pentru starea psihică. Ajută la regenerarea sistemului, la atitudinea şi starea pacientului, la refacerea emoţională”, a declarat, pentru "ring", Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Popa susţine că hipnoza este folosită în recuperarea psihică a persoanei, fiind o tehnică sigură: "Hipnoza, mai ales pe partea de recuperare şi pe starea psihică a persoanei, este sigură. Sunt mii de studii - spre exemplu, cu bolnavi de cancer, de boli terminale, boli incurabile care şi-au îmbunătăţit situaţia sau au avut o recuperare mult mai rapidă prin câteva şedinţe standard de hipnoză - care îi ajută să se recupereze. Nu putem susţine că îi vindecă, dar îi ajută fie să se recupereze mai rapid după o boală, fie să treacă mai uşor prin starea de convalescenţă. Sunt foarte importante credinţa şi atitudinea, ce creează posibilitatea de vindecare. Repet, cheia se află în atitudine şi în cât îşi dă voie fiecare persoană să fie mai bine sau nu”.

Gabriel Cotabiţă (59 ani) a ajuns de urgenţă al spital pe 8 mai, după ce a fost găsit inconştient într-o sală de sport din Bucureşti! Artistul a suferit un stop cardio-respirator, în timp ce-şi efectua programul de exerciţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu