4 aprilie 2015

Paul Grigoriu a murit. Unde va fi înmormântat realizatorul de radio

paul grigoriu a murit
Paul Grigoriu, unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de emisiuni radiofonice, a încetat din viaţă vineri seară, la vârsta de 70 de ani.
Realizatorul de emisiuni radiofonice Paul Grigoriu va fi înmormântat duminică la ora 14.00, în comuna Buciumeni, județul Dâmboviţa, au declarat, potrivit unor reprezentanţi ai Radio România Actualităţi citați de mediafax.ro.
Paul Grigoriu s-a născut pe 6 martie 1945, la Bacău. A absolvit Facultatea de limbi romanice, clasice și orientale a Universităţii București (secția franceză-spaniolă), iar din 1969, acesta a lucrat la Radiodifuziunea Română, redacția emisiunilor pentru străinătate (REPS), secția franceză, potrivit site-ului Radio România Actualităţi.
Paul Grigoriu a murit
Totodată, în 2013, Paul Grigoriu a lansat volumul "G de la Gugiumeni. Falsă monografie", apărut în seria de Ediţii sonore îngrijite de Editura Casa Radio.
Paul Grigoriu a primit distincţiile Ordinul Meritul Cultural şi Ordinul Serviciului Credincios.
Paul Grigoriu a murit. Comisia pentru Cultură din Senat îşi exprimă regretul faţă de dispariția sa


Comisia pentru Cultură din Senat îşi exprimă regretul faţă de moartea lui Paul Grigoriu, preşedintele acestui for, Georgică Severin, afirmând că vocea scriitorului şi realizatorului de emisiuni radiofonice va continua să răsune pentru eternitate în eterul radioului românesc.

"Am aflat cu surprindere și imensă tristețe vestea trecerii în neființă a unei legende a radioului românesc, Paul Grigoriu. Jurnalist, scriitor, creator de școală jurnalistică, Paul Grigoriu a fost o voce inconfundabilă, una dintre cele mai cunoscute ale Radio România, instituție în care a debutat, a condus-o ca director general și director general adjunct și pe care nu a părăsit-o până la retragerea din activitate", a declarat Georgică Severin, potrivit unui comunicat.
sursa : click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu