24 aprilie 2015

Fostele stele ale tenisului, Ilie Năstase și Andrei Pavel, într-un meci demonstrativ cu Mansour Bahrami și Henri Leconte


Este unul dintre cele mai așteptate momente ale turneului ATP BRD Năstase Țiriac Trophy, respectiv meciul demonstrativ care aduce zâmbete pe fețele tuturor celor prezenți la Arenele BNR de 9 ani, fără întrerupere. Pentru ediția din 2015, vor fi aduși împreună patru jucători de talie mondială în cadrul meciului „4 Stele Pline De Energie”: Mansour Bahrami, Henri Leconte, Ilie Năstase și Andrei Pavel. Meciul este programat sâmbătă, 25 aprilie, la Arenele BNR, începând cu ora 18.30.

Așadar, iubitorii tenisului vor avea șansa de a-l vedea pe legendarul Ilie Năstase într-un meci demonstrativ la dublu, a cărui miză va fi o seară plină de distracție. Marele campion, care a menținut România în ultimii 40 de ani în topul țărilor cu cei mai buni jucători de tenis din istorie, va încânta fanii turneului care-i poartă numele cu faimosul său serviciu pe spate şi mişcările inedite din teren, ce i-au adus, pe parcursul carierei sale, numărul 1 mondial și peste 103 alte titluri. Partenerul lui va fi Andrei Pavel, cel pe care Federația Română de Tenis l-a desemnat "Racheta numărul 1" a anului 2007. Ajuns până pe locul 13 mondial, Andrei Pavel are în palmares 3 titluri la simplu şi 6 la dublu.

De cealaltă parte a fileului va sta unul dintre cei mai spectaculoși jucători de tenis din istorie, Mansour Bahrami, care va face echipă cu Henri Leconte. Francezul Leconte a jucat finala de la Roland Garros în 1988, a câștigat-o la dublu în 1984 și a ajutat Franța să câștige Cupa Davis în 1991.

Ilie Năstase este unul dintre sportivii de top ai României, în același timp un ambasador al imaginii țării la nivel mondial. Năstase a fost numărul 1 mondial în anul 1973 (ATP) și a câștigat 88 titluri la simplu în carieră, printre care se numără competițiile US Open în 1972 și French Open în 1973. La dublu a câștigat turneele Wimbeldon în 1973, French Open în 1970 (alături de Ion Țiriac), și U.S. Open în 1975.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu