8 aprilie 2015

Cum arată George Copos după un an de ÎNCHISOARE


Fostul patron al echipei de fotbal Rapid, George Copos, care a fost, marți, eliberat condiționat, după un an petrecut în spatele gratiilor, a declarat, la plecarea de la Penitenciarul Jilava, că și-a dus cu demnitate pedeapsa și că i-a fost extrem de greu, subliniind că a făcut două greșeli "enormi de mari în viață", faptul că a intrat în politică și că a investit foarte mulți bani în sport. Copos a afirmat că nu știe dacă va mai rămâne în România.


Pe de altă parte, George Copos s-a declarat îngrijorat de ce se întâmplă cu capitalul românesc.
"Oameni care au creat sute de mii de locuri de muncă, care au făcut investiții de sute de milioane, poate miliarde de euro, sunt, din păcate, în închisoare, ceea ce e nedrept. Important este, acum, altceva: să ies cu toate simțurile, sănătos și cu trupul și cu mintea și cu sufletul. Mă duc direct la spital să văd cum ies", a declarat fostul patron al Rapidului.
În ceea ce privește perioada petrecută în închisoare, George Copos a declarat:
"La această întrebare vreau să vă spun ceva: am un respect aparte și o considerație aparte pentru acești oameni, de la simplul agent care lucrează în penitenciar, până la comisarul-șef director. Sunt niște oameni deosebiți, care își dedică viața acestei activități, mai mult de 40 la sută fac și ei pușcărie . Sunt un om care am creat 5.000 de locuri de muncă, care am plătit peste 260 de milioane de euro către bugetul statului și peste 270 de milioane de euro investiții. Eu am crezut enorm de mult în puterea judecătorească și vreau să cred că trăiesc într-un stat de drept. Sunt extrem de îngrjiorat pentru copiii mei (...) fata mea Alexandra nu mai vrea să rămână în România", a afirmat George Copos.
Întrebat dacă va mai rămâne în România, Copos a precizat că nu se poate pronunța momentan.
"În viața am făcut două mari erori, enorm de mari: am intrat în politică și am cheltuit 30 de milioane de euro la fotbal. Astea au fost cele două mari erori ale mele(...) Rapidiștii sunt oameni unici, chiar dacă am suferit enorm de mult, ei sunt, au rămas și vor rămâne oameni unici. În închisoare nu faci altceva decât să citești și atunci, dacă citești, și îți faci un program să citești, înseamnă totul pentru un om care este lipsit de libertate. Recunosc că aici, în aceste 400 de zile, am citit cât nu am citit în viața mea și marii filosofi și asta e extrem de important, pentru că veți găsi în lucrările mele teme care nu au fost abordate de specialiștii în domeniu. Am dormit nu mai mult de patru ore pe noapte", a mai spus George Copos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu