27 martie 2015

Olivia Steer o acuza pe Angelina Jolie: "Indeamna femeile sanatoase sa se mutileze de frica sa nu aiba cancer"

Jurnalista Olivia Steer revine cu o nouă teorie halucinantă: cancerul ovarian e provocat de... frică. Ea contestă, astfel, exemplul Angelinei Jolie, urmat de mii de femei din lume, de a-și extirpa sânii și ovarele pentru a scăpa de cancer. Mai mult, o acuză pe actriță că încurajează femeile să se mutileze.

Reacția Oliviei Steer vine după ce Vlad Mixich (hotnews.ro) a comparat-o cu actrița americană. "Ca şi Angelina Jolie, doamna Steer nu are nicio pregătire medicală. Dar, spre deosebire de Angelina Jolie, doamna Steer are încredere doar în cei care-i confirmă propriile teorii. Rămâne insensibilă la miile de date medicale şi sutele de mii de experţi care afirmă contrariul a ceea ce predică ea. Spre deosebire de Angelina Jolie, doamna Steer se consideră o victimă. Spre deosebire de Angelina Jolie, doamna Steer nu îşi foloseşte notorietatea pentru a răspândi încredere, ci frică. Acea frică încolăcită, conspiraţionistă, care ţi se înfige ca un vierme în creier şi în care orice e posibil, mai puţin dialogul", scrie Mixich.
In replică, Olivia Steer susține că frica stă la baza bolilor: "Din frica teribilă de a nu face cancer ovarian, Angelina Jolie și-a extirpat ovarele și trompele uterine, deși era sănătoasă, iar asta la doi ani după ce și-a amputat ambii sâni perfect sănătoși, decizie luată tot sub imperiul fricii de moarte. În ambele cazuri, a îndemnat femeile perfect sănătoase, trecute de 30 de ani sau care au deja copii, să-i urmeze exemplul, campanie de mutilare susținută de toată mass-media și glorificată de lumea medicală, ca fiind un act de mare responsabilitate și curaj. La polul opus se află Livia Bonarov, bolnavă de cancer în stadiul III, cu șanse de supraviețuire minime spre deloc, dar care n-a vrut să știe ce-i frica".

Teoria Oliviei Steer e din nou contrazisă categoric de specialiști. "În mare parte, cancerele de sân sunt dependente de estrogeni, produși cel mai mult de ovare. Dacă ai cancer de sân care e estrogenodependent, scoți tumoarea, apoi faci radioterapie sau chimioterapie. În funcție de rezultatul histopatologic, dacă e vorba de un cancer malign confirmat, trebuie să elimini din organism orice sursă de estrogeni. Și atunci se scot și ovarele la un an, doi după intervenția chirurgicală de scoatere a sânilor. Ovarectomia (scoaterea ovarelor) e complementară mastectomiei (scoaterea sânilor). Aceste intervenții asigură o rată de supraviețuire mult mai mare. Ovarectomia se face doar la femeia tânără care produce estrogeni. Ovarele femeilor la menopauză nu mai produc estrogeni", a explicat, pentru "ring", medicul Cristina Dobre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu