30 martie 2015

IMAGINEA ZILEI | Fotografie de colecţie cu Nadia Comăneci şi Bart Conner, în urmă cu 23 de ani. Ce aniversează azi "Zeiţa de la Montreal"

IMAGINEA ZILEI | Fotografie de colecţie cu Nadia Comăneci şi Bart Conner, în urmă cu 23 de ani. Ce aniversează azi "Zeiţa de la Montreal"
Ipostaza cu Bart cântând la chitară şi cu cea care avea să îi devină soţie, Nadia dansând lângă el, a fost surprinsă în urmă cu 23 de ani în timpul unuia dintre spectacolele pe care le susţineau în Statele Unite. "Sufletul meu pereche! La Mulţi Ani, Bart", spune Nadia despre inedita fotografie.
Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în 1976, la Cupa Americii, pe podiumul de premiere, în ipostaza de câştigători ai competiţiei desfăşurate la Madison Square Garden. La îndemnul reporterilor, Bart a pupat-o pe obraz pe Nadia, pentru o fotografie promoţională, ce avea să devină, peste ani, prima lor amintire. În 1991 şi-au reluat prietenia când Nadia, fugită din România, a ajuns la Montreal, iar Bart a invitat-o să locuiască la Oklahoma. Trei ani mai târziu cei doi s-au logodit, ca în 27 aprilie 1996 să se căsătorească în România. A fost de altfel prima revenire acasă a Nadiei după fuga din ţară cu o lună înainte de căderea regimului Ceauşescu. Ei au un băieţel, Dylan Paul Conner în vârstă de 8 ani.Soţul Nadiei, Bart Conner s-a născut la Chicago şi a fost dublu campion olimpic, cu echipa şi la paralele, la Los Angeles, în 1984. De asemenea, la paralele a cucerit titlul mondial, la Forth Worth, în 1979, competiţie la care a mai obţinut şi două medalii de bronz, la sărituri şi cu echipa. Cei doi au o academie de gimnastică la Oklahoma, unde şi locuiesc. Bart este şi comentator TV al competiţiilor de gimnastică şi editor al revistei pe care o deţine, International Gymnast Magazine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu