26 martie 2015

Doliu în presa românească! Ferenc Vasas, profesorul jurnaliștilor, a murit la 73 de ani


Ferenc Vasas, unul dintre mentorii jurnalismului autohton, a murit. Profesorul de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a murit, la vârsta de 73 de ani, în urma unor complicații postoperatorii.

Profesorul este recunoscut în agențiile de presă din Romania drept unul dintre cei mai importanți formatori pentru tinerii reporteri. Conform intactmediaacademy.ro, profesorul a fost coautor al primului manual autohton de jurnalism, cu contribuții la primele trei ediții, autor al unor studii de specialitate pe teme legate de efectele presei. A mai predat la facultatea de profil a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, la Univesitatea Romano-Canadiana din Brasov, precum și la alte instituții similare.

Vestea morţii lui a îndurerat toţi apropiaţii. "În ţara asta sunt mai multe feluri de jurnalişti. Se împart în funcţie de diverse criterii, iar unul este Ferenc Vasas... Există jurnalişti care l-au întâlnit pe Feri Vasas şi jurnalişti, mai puţin norocoşi, care nu l-au cunoscut. I se spunea domnul Vasas sau profesorul jurnaliştilor, a fost un om bun, rarisim şi preţios. Am scris, am râs şi ne-am indignat împreună. Sunt onorată şi recunoscătoare că l-am cunoscut.Odihniţi-vă în pace, domnule profesor, lumea vă iubeşte!" i-a transmis o apropiată pe pagina de Facebook, profesorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu