4 martie 2015

Actorii Ana Ularu şi Bogdan Dumitrache, în juriul primei ediţii Comedy Short Film Festival

Actorii Ana Ularu şi Bogdan Dumitrache, în juriul primei ediţii Comedy Short Film Festival
Actorii Ana Ularu şi Bogdan Dumitrache vor face parte din juriile primei ediţii a Festivalului 
Comedy Short Film, care a început luni şi are loc până în 8 martie. Intrarea este gratuită, anunţă organizatorii. Comedy Short Film Festival este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România. La festival, organizat de Plaza România și găzduit de Cinema Movieplex, se vor mai acorda două distincții, pentru imagine și film românesc, a căror valoare trece de 1.500 de euro.

“Mi se pare absolut extraordinar ca un domeniu atât de nișat ca acela al scurtmetrajelor să fie transpus într-un mediu mainstream. E o alăturare fericită, sper să aducă public”, a spus actrița Ana Ularu.

Artista, care le dă replica lui Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence în filmul “Serena”, a menţionat că pregăteşte două filme, “Index Zero” şi “The Man Who Was Thursday”.

La rândul său, Bogdan Dumitrache, s-a declarat un consumator de film de scurtmetraj.

“Are în general o viață scurtă, limitată la circuitul festivalier, arareori se întâlnește cu marele public. De aceea consider că inițiativa e una foarte bună, care poate aduce scurtmetrajul mai aproape de public”, a precizat actorul.

Atilla Aydemir, center and facilities management director la Anchor Grup, a declarat că acest festival a fost creat pentru a răsplăti dragostea pentru film a clienților mall-ului și că intenționează ca evenimentul să devină o tradiție în sine și să se desfășoare anual.

“Acest festival se adresează în primul rând familiilor. Am conceput un festival la care poate merge orice familie care dorește să se relaxeze. E un festival la care poți merge cu copiii. Fără vulgarități, fără scene la care trebuie să le pui mâna pe ochi, numai comedie pură! Grăbiți-vă să luați biletele gratuite, căci se epuizează repede!”, subliniază Dan Cîrstea, managing partner United, producătorul festivalului.

Principalele premii oferite la prima ediție a festivalului (2 – 8 martie) sunt: Best Plaza Comedy Short Film Award (1.500 de euro), Best Student Comedy Short Film Award (1.000 de euro) și Best Animation Comedy Short Film Award (1.000 de euro).

Pe lângă aceste distincții, asociația Make a Point va oferi premiul Viorica Bucur (în valoare de 500 de euro) celui mai bun scurtmetraj românesc de comedie care participă la festival. Câștigătorul său va fi unul din regizorii Paul Negoescu, Marian Crișan, Emanuel Pârvu, Daniel Sandu, Gabriel Achim, Constantin Popescu, Aurelian Ispas și Cecilia Felmeri.

Mai mult, unul din scurtmetrajele de comedie selectate în competiția oficială va primi premiul pentru cea mai bună imagine, acordat de regizorul Hanno Hoeffer. Această distincție, ce implică servicii de laborator (postproducție) în valoare de peste 1.000 de euro, a fost oferită de Cinelab România.

Grupul Anchor este prezent în România din 1997, având în portofoliul său proiecte de retail, rezidențiale și clădiri de birouri. Anchor Grup deţine mall-urile București Mall şi Plaza România, clădirea de birouri AnchorPlaza și ansamblul rezidențial InCity Residences. Valoarea totală a investițiilor efectuate până în prezent se ridică la peste 350 milioane euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu