23 februarie 2015

Vedete din România care trăiesc în America

America, țara tuturor posibilităților, a rămas în mentalitatea românilor ca fiind Raiul pe pământ. Tot mai mulți români renunță la viața grea din România, în speranța unei șanse mai mari în lumea largă. Cum America este un tărâm mult râvnit și greu de atins, unele vedete din România trăiesc în America vieți normale, trecând de la statul de vedetă la statutul de cetățean străin, care trebuie să lupte să demonstreze că este cineva.

Angela Similea, în vârstă de 68 de ani acum, a renunțat la contractele artistice din România și a plecat la fiul ei, Sorin, în America. Grijile și problemele apărute imediat după moartea soțului ei, Victor Surdu, nu au putu fi rezolvate de interpretă. Chiar dacă a pus în vânzare conacul în care a trăit alături de soț, la un preț mai scăzut, clienții nu s-au arătat prea interesați de palatul imens al interpretei. Așadar, artista a decis să își petreacă mai mult timp în America, alături de fiul ei, decât să ducă problemele singură în țară.

Cântăreții și modelele poate că au sperat la o viață la Hollywood, plină de strălucire și bogăție, dar America nu poate oferi mai mult decât altă țară a planetei. Lupta pentru faimă este poate mai acerbă acolo decât în România. America, ca orice altă țară din lume, își promovează cetățenii săi mai întâi de toate. Sunt și cazurile cântărețelor și modelelor românce, care s-au hotărât să își găsească salvarea peste ocean.

Elena Cârstea a renunțat la cariera de cântăreață din țară și a ales căsătoria și viața decentă în America. Chiar dacă este vânzătoare și are salariu fix, cântăreața nu se plânge de traiul modest pe care îl are. Cu toate acestea, prima mare dragoste, muzica, nu o lasă să nu participe încă la festivaluri, ea fiind prezentă la Eurovision în 2013.

Vedete din România care trăiesc în America – de la bonă la brațul domnului Pink

Se pare că norocul se ține mai mult de unele persoane. Așa se face că Monica Gabor, ajunsă vedetă prin căsătoria cu Irinel Columbeanu în România, acum a fost salvată de la o viață foarte modestă de bonă de un chinez bogat din America, domnul Pink. Pentru unele persoane America este Raiul pe pământ.

Pentru Anamaria Ferentz, printre vedetele din România care trăiesc în America, schimbarea totală a vieții nu o opresc să viseze că într-o bună zi va fi cineva, chiar și așa departe de casă. Nu vrea să facă averi, își dorește o carieră peste ocean și este dispusă să aibă răbdare și să facă totul treptat. Chiar dacă nu mai poate cheltui bani mulți pe îmbrăcăminte și un stil de viață cochet, tânăra artistă nu se poate plânge de nimic, oricum nu vrea să se întoarcă în țară. În America a învățat ce înseamnă să câștigi bani prin muncă, fiind o perioadă bonă, apoi agent de vânzări, iar acum dă lecții de canto la o școală particulară din Beverly Hills.

Pentru unele vedete, America a fost o experiență de viață extrem de importantă în carieră și viața personală. Au înțeles ce înseamnă să tragi din greu pentru a-ți face o viață decentă, să muncești pentru a te întreține, să fie greu să te faci cunoscut și să devii mai corect într-o lume plină de minciuni.

Cele două vedete, care s-au făcut cunoscute prin “Școala vedetelor”, Nadine și Marius Rădmănăștean, au locuit câțiva ani în America, au experimentat visul american, au muncit din greu pentru a se întreține și s-au întors în țară cu lecția învățată. Joburile de bonă și ospătăriță, respectiv vânzător de mobilă i-au făcut pe cei doi să aprecieze mai mult munca și să înțeleagă că în viață nu reușești fără sacrificii.

Vedete din România care trăiesc în America – Abigail, vedetă și în țară, și în America

Cei cu spirit întreprinzător, talent și multă forță de muncă, cum este artista Irinei Loghin, Abigail, și-a încercat norocul la Loteria Vizelor și a avut șansa să plece alături de familia ei în America. A îngrijit bătrâni la început, dar acum are un centru de îngrijire de bătrâni și găzduiește artiști români care susțin spectacole și concerte în Sacramento, California.

“Am plecat din România, fiind câştigătoare la Loteria Vizelor pentru SUA la care, recunosc, am aplicat fără mari speranţe. Pentru că am obţinut dreptul de a locui în SUA. Primii ani au fost grei, dar sunt împreună cu familia şi ne-am obişnuit aici. Îmi place zona, clima, faptul că avem la numai două ore de mers cu maşina, munţii spre est şi oceanul spre vest. Comunitatea de români este destul de mare, nu mă mai simt străină. De când am venit aici, am muncit şi mă bucur că mă aflu printre cei care au fondat Asociaţia Romanian Community Center of Sacramento la care am fost aproximativ 12 ani directorul departamentului cultural, iar acum sunt preşedinta asociaţiei”, a declarat tânara artistă.

De asemenea, artista organizează în perioada mărțișorului un eveniment pentru românii din America. Seria de concerte organizate de aceasta îi are printre invitați și pe Irina Loghin, Gheorghe Gheorghiu, Raoul și Maria Dragomiroiu și bineînțeles, Abigail va concerta și ea alături de ei. În plus, talentata artistă plănuiește să vină mai des în țară și să scoată piese și în română și în engleză, lansându-se astfel și aici și în America. Cu siguranță, spectacolul va fi ceva inedit și special pentru românii de peste ocean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu