23 februarie 2015

Un designer roman a prezentat la New York Fashion Week 2015! (galerie foto)

Designerul Dorin Negrău și-a prezentat colecția "Brides'S - the story continues", inspirată din portul tradiţional românesc din Transilvania, la Mercedes-Benz Fashion Week de la New York, în aceeaşi zi cu creaţiile caselor Ralph Lauren, Calvin Klein şi Mark Jacobs.
Cea mai nouă colecţie a designerului Dorin Negrău este inspirată din portul tradiţional românesc din Transilvania.

"Cu ocazia acestui eveniment, am primit şi solicitarea reprezentanţilor Institutului Costumului din New York de a fi prezenţi la show-ul nostru, în vederea participării, respectiv selectării unor piese din colecţia noastră pentru o expoziţie viitoare din cadrul Metropolitan Museum", a spus Negrău.

Designerul prezintă o nouă colecţie eclectică, senzuală, romantică şi incitantă, valorificând sursele inepuizabile de inspiraţie ale costumului tradiţional al femeilor măritate din Transilvania.
Colecţia "Brides'S - the story continues" readuce în atenţie broderiile realizate de femeile din satele de la poalele muntelui unde se află castelul lui Dracula şi unde tehnica acestor creaţii a fost moştenită de la străbunii locului, care le realizau pentru însuşi temutul vampir în semn de temere şi jale. Broderiile s-au perfecţionat în timp şi au devenit emblematice pentru acea zonă din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu