23 februarie 2015

TURCESCU arunca BOMBA: A DEZVALUIT CINE va veni la CONDUCEREA SIE

TURCESCU arunca BOMBA: A DEZVALUIT CINE va veni la CONDUCEREA SIE
Jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit, pe pagina sa de Facebook, persoana care ar putea fi nominalizata de Presedintia Romaniei pentru functia de sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE), asta dupa ce Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca Eduard Hellvig este nominalizarea sa pentru conducerea Serviciului Roman de Informatii (SRI). 

Robert Turcescu a lansat o ipoteza surpriza, afirmand ca la conducerea SIE va fi numit Sorin Ducaru, ambasadorul Romaniei la NATO. “Pariul meu: Sorin Ducaru, ambasadorul Romaniei la NATO, va fi viitorul sef SIE. Vom trai si vom vedea”, a scris Turcescu pe Facebook.

Tot pe Facebook, Robert Turcescu aminteste ca tot el a fost cel care a anuntat primul faptul ca la conducerea SRI va fi numit Eduard Hellvig, avansand aceasta idee inca de pe 27 ianuarie. “Varianta cu Helvig la SRI am spus-o inca din 27 ianuarie. Primul”, a scris jurnalistul, care a completat putin mai tarziu: “Se confirma ceea ce am scris inca din 27 ianuarie: Hellvig va fi noul sef al SRI. De unde stiam? Asta e alta poveste”.


Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca l-a propus pe liberalul Eduard Hellvig in functia de sef al Serviciului Roman de Informatii, afirmand ca acesta prezinta “garantia unui parcurs de europenizare pentru SRI”. Eduard Hellvig este europarlamentar PNL, precedenta functie fiind cea de ministru al Dezvoltarii in Guvernul USL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu