27 februarie 2015

Sotia lui George Copos, dezvaluiri incredibile din puscarie: "L-au dus prin curte cu perfuzia-n vena"

Cristina Copos a dezvaluit ce se intampla in inchisoarea unde sotul ei este inchis.Intr-un interviu acordat ziarului Ring, Cristina Copos a facut cateva declaratii cutremuratoare. 

"Când un om e atât de aproape de moarte, mi se pare normal să fie lăsat în pace. Ce să mai reeduci la un om de vârsta lui Jean Pădureanu? Îmi spunea soţul meu că, la Jilava, Jean nu mai ţine minte nimic… Acest om ar trebui eliberat. A plătit destul", a declarat sotia lui Copos. 

"Când cineva este dus în puşcărie, există un scop: să i se acorde dreptul la a doua şansă. Mă aştept ca oamenii să iasă de acolo «mai» reeducaţi. Ca indivizi, ca… sistem. Ştiu, am vorbit mult despre Pădureanu, dar ştiu că l-au dus prin curte cu perfuzia-n venă. Nu sunt vorbe goale, trebuie să ne gândim şi la alţii, să nu fim egoişti", spune dânsa.

"Acolo, toţi oamenii care au beneficiat de o anumită instrucţie, educaţie încearcă să-şi utilizeze timpul eficient. Dacă prin experienţa ta îi poţi ajuta pe alţii, nu doar că n-ai nimic de pierdut, ba mai mult, e firesc şi omeneşte să o faci. Pentru tine şi pentru ceilalţi. Nu e o modalitate de a «şunta» legea, deşi unii cred asta… Dacă ai timp, e bine să scrii. Nu trebuie să ne fie ruşine cu asta. În toate închisorile există manuscrise care demonstrează că acei oameni au trăit ce au scris. Şi da, chiar şi această perioadă de detenţie poate fi calculată matematic. În penitenciar nu poţi să furi ore de libertate. Există cartele speciale de telefon care îţi «spun» cât mai ai de stat în puşcărie…", mărturiseşte doamna Copos.

"La Rahova, disciplina e la ea acasă, iar regimul este riguros. Dar, pe de altă parte, e stimulativ. Poţi să scrii sau să ieşi la muncă, dar dacă aceste lucruri sunt ignorate, nu-i uşor!", mai spune Cristina Copos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu