17 februarie 2015

Olivia Steer, prima reactie dupa scandalul in care a fost implicata pe retelele de socializare!

Olivia Steer a intrat intr-un scandal imens pe retelele de socializare, dupa ce a declarat ca este o sustinatoare a remediilor naturale pentru vindecarea bolilor.

Ceea ce i-a contrariat insa pe mai multi medici si studenti la medicina a fost faptul ca vedeta a incurajat nevaccinarea copiilor, spunand ca acestea sunt periculoase pentru sanatatea lor si pot duce la aparitia a numeroase maladii, precum autism.Imediat dupa aceste declaratii au aparut reactii ale mai multor persoane, care o condamnau pe vedeta ca da sfaturi fara sa aiba o pregatire specializata.

Mai mult, niste studenti au creat o pagina de Facebook, "Stop Olivia Steer", prin care au demontat toate sfaturile date de vedeta.

Odata cu aparitia acestei pagini, Olivia Steer si-a sters contul de Facebook, insa zilele acestea a aparut o noua pagina a vedetei pe retelele de socializare, numita "Go on Olivia". De asemenea, realizatoarea TV si-a expus si prima reactie dupa scandalul iscat, motivandu-si inca o data crezurile.

"Sunt jurnalist de meserie. Primul lucru pe care il face un gazetar, in virtutea profesiei, e sa puna la indoiala autoritatea si recomandarile ei avizate.

Nici nu trebuie sa fii om de presa ca sa iti fi pierdut deja increderea in politicieni, in stat si in orice sistem (inclusiv medical), dupa ce reprezentantii lor au fost prinsi de atatea ori mintind, furand, sfidand opinia publica.

Olivia Steer, prima reactie dupa scandalul in care a fost implicata pe retelele de socializare!
Einstein spunea ca "increderea prosteasca intr-o autoritate este cel mai mare dusman al adevarului" si el e singurul in care imi vine, citeodata, sa ma incred prosteste. Nici un medic ori student la medicina dintre cei care au intrat pe pagina asta sa ameninte, sa intimideze, sa injure si sa pretinda obedienta oarba, nu a explicat (si nici nu poate) cum reusesc mercurul, aluminiul, formaldehida din vaccinuri sa creasca imunitatea celui injectat, cind toate acestea fac parte din categoria substantelor cu cel mai inalt grad de toxicitate.

Argumentele pe care le flutura vaccinofilii sint hilare, din punctul meu de vedere (si am dreptul la opinii, ca orice roman in tara lui, potrivit Constitutiei), dar, mai grav, cred ca pun in pericol, prin promovarea vaccinurilor, viata si sanatatea copiilor.

Am vazut cu totii intr-unul din materialele sharuite pe pagina, mai jos, marturiile victimelor facute intr-o instanta din America, despre copii perfect sanatosi deveniti peste noapte autisti, in urma vaccinului MMR.

Iar ei nu sint cazuri singulare. In America, anual zeci si sute de victime ale vaccinurilor sint despagubite pentru vatamari grave ale sanatatii. Iar totalul plingerilor e mult mai mare, de ordinul miilor.

Un parinte cu discernamint ia aminte la aceste informatii, cauta suplimentar si nu isi face pareri sub imperiul fricii, al amenintarilor si intimidarilor venite din partea unor medici suspect de zelosi.

Un parinte cu discernamint asculta ce are sa zica un medic alopat, care dupa ani de zile de practica a vaccinarilor fortate in anii comunismului, renunta sa le promovoeze si chiar militeaza impotriva lor, convins finalmente de situatia propriului copil, devinit autist, in urma asa numitei "imunizari obligatorii".

Un parinte cu discernamint, care afla toate aceste aspecte si multe altele, dupa o cercetare minutioasa si responsabila, se intreaba obligatoriu: in caz ca fiul sau fiica mea se imbolnaveste, in urma vaccinurilor, mi-o voi ierta vreodata? Pot sa joc ruleta ruseasca tintind timpla copilului mei?

Dovada ca doar un parinte responsabil si cu discernamint procedeaza asa sta marturie declaratia dr. Sandra Alexiu, vicepresedinta Societatii Nationale de Medicina Familiei: "Principala cauza (pentru scadearea ratei vaccinarilor) este refuzul din ce in ce mai mare al parintilor, iar acest lucru nu se intampla doar la noi, este un trend international si apare in special la parintii i-n-t-e-l-e-c-t-u-a-l-i" (Mediafax, 30 octombrie 2014).Intelectuali, deci. Oameni care au acces la informatie, care inteleg limba engleza si pot accesa si altfel de surse, decit cele oficioase/oficiale.

Vezi, problema vaccinurilor e atit de controversata, dupa ce atitia oameni s-au imbolnavit grav sau au murit din cauza lor, incit devine o chestiune de viata si de moarte sa te indoieste de onestitatea si bunele intentii ale medicilor, sa cauti sa ai acces la informatii si din alta zona decit cea oficiala, sa poti sa-ti faci pareri pertinente, de care depinde viata ta si a copiilor tai.

In mod normal, dupa astfel de informatii ar trebui sa sape presa, dar numara-i te rog reclamele la produsele farmaceutice din calupurile publicitare si copertile 2, 3, 4 si paginile interioare, ca sa intelegi de ce n-o face!

Nimeni nu da socoteala in Romania in caz ca mori tu sau copilul tau, cu atit mai putin companiile farmacerutice, care au negociat clauze de imunitate cu guvernele si nu dau socoteala nici penal (la nivelul staffului de conducere), nici financiar (la nivel de companie).

Nimeni nu raspunde, deci. In afara de cobaiul, obedientul fara studii medicale, care s-a increzut in doctorii zelosi. Cit priveste sfaturile medicale, am spus-o de nenumarate ori: nu sint medic, nu dau sfaturi, nu pun diagnostic si nu tratez pe nimeni.

Vorbesc doar despre cartile citite si experientele proprii si-mi exprim liber opiniile, in mod legal, fara sa calomniez si sa injur pe nimeni. Orice alta interpretare a demersurilor mele trebuie ca are o agenda in spate. Articolul de mai jos a fost scris anul trecut. A fost valabil atunci, e valabil si azi. Sanatate tuturor!

PS: Multumesc celor care, din proprie initiativa, au realizat pagina GO ON, Olivia STEER . Multumesc si celor care o sustin cu curaj si cred in dreptul la libera exprimare, la libera circulatie a informatiei, la dreptul de a dispune asupra propriului corp, toate drepturi garantate de Constitutie.", a declarat Olivia Steer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu