17 februarie 2015

Fuego: „Casa mea mă reprezintă, este într-o armonie totală”

Printre artiștii care au ales mobilier de la Slava Mobila dar și pe comandă de la Gora Art Mobila din Pitești se numără și Fuego. Stilul său l-a determinat să aleagă mobilier clasic, mereu în tendințe, din lemn masiv și decorațiuni fastuoase. Paul ne-a acordat un interviu în care ne dezvăluie care au fost criteriile dupa care și-a amenajat locuinta, oferindu-ne și câteva sfaturi…


Care au fost criteriile după care ai ales decorațiunile, mobilierul pentru casă?

În primul rând, spațiul în care locuiești trebuie să fie într-o armonie perfectă cu felul în care tu te simți confortabil. Nu este musai să se încadreze în cine știe ce canoane impuse de cineva, ci efectiv acolo, în colțul și oaza ta de liniște, trebuie ca tu să fii împăcat cu sine. Astfel, după asta m-am ghidat atunci când am făcut alegerile cu privire la decorarea locuinței mele. A fost un pariu. Vorbim de un spațiu bine compartimentat, cu locuri delimitate clar, care trebuiesc puse în valoare în așa fel încât să nu creezi, din greșeală, vreun dezechilibru. Eu dintotdeauna am avut un simț dezvoltat al culorilor, al nuanțelor și al combinațiilor echilibrate din punct de vedere cromatic. Și cum mi-s clasic, am preferat să merg pe aceeași linie și în locuința mea. O reinterpretare minimalistă a stilului clasic, cu elemente dintre cele mai rafinate, detalii ce fac diferența, de la candelabre la obiecte decorative din aceeași poveste cu mobilierul din lemn masiv. Criteriul a fost unul singur. Armonia cu ceea ce sunt, cu ceea ce am achiziționat deja. Am preferat calitate, tocmai pentru că aceste investiții se fac pe termen lung.

Care au fost pașii pe care i-ai urmat? Ai vizitat magazine…ai apelat la specialiști..

Nu am avut o rețetă stabilită inițial. Pur și simplu m-am ghidat după propriul meu feeling. Am cerut sfatul prietenilor și al specialiștilor, gândind că un ochi avizat ce vine din exterior este extrem de benefic. Apoi am luat magazinele la rând, am făcut alegere și ușor am început să-mi construiesc căminul. E foarte important să știi că trebuie să descoperi că ai mai multe variante și opțiuni, să nu te limitezi doar la prima.Să te documentezi, să cauți ce se potrivește cu ce ai și apoi să creionezi totul în minte în așa fel încât rezultatul final să rezoneze cu imaginea ideală a căminului tău.


Acum că ai „experiență” în amenajări, ce sfaturi le dai celor ce își doresc să redecoreze casa?

Să își găsească echilibrul. Poate că e cel mai subiectiv sfat pe care il pot da, dar este esențial pentru felul în care va arăta la final ta. Da, e foarte important să ai un sfat specializat, să consulți reviste și manuale de profil, să mergi la târguri și să alegi calitatea, dar în cele din urmă, dacă nu rezonezi la maxim cu al tău cămin, înseamnă că munca ta a fost în van. Acasă e acasă și trebuie să fie pe sufletul tău. Nu are a face cu prețuri, cu trenduri sau cu ce dă bine. Astfel, prima și cea mai importantă mișcare este aceea de a descoperi ce-ți dorești. Apoi, treptat, cauți soluții, faci ceva compromisuri în funcție de ce găsești pe piață și ajungi la varianta finală.

Casa mea mă reprezintă, este într-o armonie totală. Este exact cum mi-am proiectat-o. E clasică, dar caldă și primitoare. Îmi asigură liniște și confort. Am reușit să găsesc echilibrul între calitate și preț , precum și cel interior, să-i dau suflet, să fiu eu.

Un comentariu:

  1. Foarte frumos!! Sa o stapanesti sanatos, plin de fericire, iubire si cu cat mai multi prieteni ADEVARATI alaturi de tine.

    RăspundețiȘtergere