13 februarie 2015

Angelina Jolie a infiintat un centru de prevenire a violentelor comise asupra femeilor

Angelina Jolie a infiintat un centru de prevenire a violentelor comise asupra femeilor
Actrita americana Angelina Jolie si fostul ministru de Externe britanic William Hague au participat marti la inaugurarea unui centru de prevenire a violentelor comise asupra femeilor in timp de razboi, denumit Centre of Women, Peace and Security, care functioneaza la London's School of Economics.

Acesta este primul centru din Europa dedicat luptei impotriva brutalitatilor comise asupra femeilor in timpul conflictelor militare armate, informeaza contactmusic.com.

Centre of Women, Peace and Security doreste sa lupte eficient impotriva violentelor la care sunt expuse femeile din zonele de razboi. Multe dintre acestea fac parte din miile de familii pe care Angelina Jolie le-a vizitat recent in tabara de refugiati Dohuk din nordul Irakului.

Cu ocazia inaugurarii acestui centru, vedeta hollywoodiana a declarat: "Sunt incantata de gandul ca multi studenti vor studia in anii care vin in acest centru nou. Nu exista niciun viitor stabil pentru o lume in care violentele comise asupra femeilor raman nepedepsite. Avem nevoie de o generatie viitoare care sa fie alcatuita din tineri educati, cu minti iscoditoare si cu energie proaspata, care doresc nu doar sa ramana in clasa de studiu, ci si sa mearga pe teren si in salile de tribunal si sa faca astfel o diferenta care se va dovedi decisiva".

"Daca ma intrebati pentru cine cred eu ca acest centru va fi util, va voi spune ca ma gandesc la cineva care nu este astazi in sala", a adaugat actrita americana, citata de publicatia britanica The Guardian. "Ma gandesc la o fata pe care am intalnit-o in Irak in urma cu trei saptamani. Are 13 ani, dar, in loc sa mearga la scoala, sta pe pamant intr-un cort improvizat", a spus actrita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu