19 februarie 2015

A MURIT unul dintre cei mai mari naisti ai Romaniei! Ceausescu i-a tinut microfonul cand ii canta lui Richard Nixon!

murit
A murit unul dintre cei mai mari naisti pe care i-a avut vreodata Romania. Maestru Radu Simion s-a stins din viata luni, 16 februarie, cu cateva zile inainte de a implini 75 de ani.
A fost apreciat si respectat pentru talentul sau inegalabil. I-a cantat lui Richar Nixon, lui Henri Coanda, dar si lui Nicolae Ceausescu. Isi alesese drumul muzicii datorita tatalui sau, care l-a inscris la scoala de muzica cand avea doar 14 ani.
"Eu am ajuns naist printr-o conjunctura. Am ajuns la scoala de muzica din Bucuresti, unde profesori erau, printre altii, Maria Tanase si Fanica Luca. Eu am intrat la tambal, unde il aveam dascal pe George Pantazi, insa, din cauza ca avea multe turnee, a trebuit sa imi gasesc un alt instrument pentru ca ma prindea anul fara nota si ramaneam corigent.
Si asa am ajuns la marele Fanica Luca, omul care mi-a spus inca de prima data cand am suflat in nai ca instrumentul asta este pentru mine. Presedintele Tunisiei s-a chinuit o jumatate de ora sa sufle in nai si nu a reusit. Adica nu este prea usor sa scoti un ton adevarat dintr-un tub", a povestit Radu Simion in Ring, cu putin timp inainte sa moara.
Maestrul i-a cantat si lui Gheorghiu Dej, dar cea mai frumoasa amintire nu este aceasta, ci cea a lui Nicolae Ceausescu, care ii tinea microfonul.
"Povestea mea cu comunistii a inceput inca de pe vremea lui Gheorghiu-Dej, care m-a chemat sa ii cant de cand eram elev. Ceausescu ma chema sa ii cant la vanatoare. Mergeam mai multi artisti, stateam dupa ei sa vaneze o zi intreaga si seara incepea festinul, iar noi trebuia sa le cantam in timp ce ei mancau.
De multe ori nici nu stiam unde ne duceau. Ne bagau in duba si plecam spre restaurantele de langa padurile unde vana Ceausescu. Apoi m-au chemat la toate receptiile. Cea mai frumoasa amintire o am de la sosirea in Romania a presedintelui Americii. Primul presedinte american care a calcat pe pamant romanesc a fost Richard Nixon… si Ceausescu imi tinea microfonul ca il deranjau ziaristii. Asta insemna respect", a mai povestit acesta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu