13 februarie 2015

A intrat in vigoare de astazi! Uite ce taxe se aplica chiar din aceste momente!

Cine prefera jocurile de noroc sau pariurile sportive primeste o veste rea! Vineri, 13- zi cu ghinion pentru romanii care au noroc: veniturile din jocuri de noroc se impoziteaza in functie de sumele castigate. Castigi peste 100.000 euro, platesti o taxa de 25% din suma.Codul fiscal s-a modificat in sensul ca, din 13 februarie, se aplica un nou mod de impozitare a veniturilor obtinute din jocuri de noroc si premii.

Astfel, veniturile din jocuri de noroc se vor impune, prin retinerea la sursa, cu o cota de 1% aplicata asupra tuturor sumelor incasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc.

De asemenea, veniturile din jocuri de noroc care vor depasi echivalentul a 15.000 euro se vor impozita cu 16%, iar veniturile mai mari de 100.000 euro se vor taxa cu 25%, se arata in actul normativ.

Actuala legislatie prevede ca veniturile din jocuri de noroc se impun, prin retinere la sursa, cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net, care se calculeaza la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor. Aceasta prevedere nu se va mai aplica din 13 februarie.

Totodata, noile reglementari vor abroga plafonul de scutire de 600 lei/zi (suma neimpozitata) si vor stabili ca nu vor fi supuse impozitarii sumele obtinute din premii mai mici de 600 lei/premiu.

Persoanele fizice care obtin venituri din jocurile de noroc mentionate mai sus vor avea obligatia de a depune declaratia privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, pana la data de 25 mai inclusiv a anului urmator celui de realizare a venitului.

Sursa : wowbiz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu