8 ianuarie 2015

Designerul roman Cristina Cernei: "Tinerii designeri vor fi cei care vor domina lumea modei romanesti"

Interviu: Designerul roman Cristina Cernei: "Tinerii designeri vor fi cei care vor domina lumea modei romanesti"
Cristina Cernei isi descrie colectiile ca fiind un mix de forme geometrice cu volume surprinzatoare, siluete pline de farmec, forme de origami si picturi realizate manual, ce respecta in permanenta forma corpului feminin. Feminintatea, in viziunea designerului, reprezinta un cocktail de curaj, delicatete, senzualitate si o mica doza de nebunie. Creatiile sale prind viata odata purtate si practic devin o extensie a personalitatii celei care le imbraca.
Designerul roman Cristina Cernei
Sunt versatile si au povesti diferite, precum si diverse modalitati de a fi imbracate, tocmai pentru a stimula creativitatea si pentru a implica persoana care le poarta. Despre cum a prins viata proiectul sau ""Fusion by Cernei" si ce a determinat-o sa aleaga acest drum in viata, aflam din randurile de mai jos:

De ce ai ales meseria de designer?

Totul a pornit de la o adevarata pasiune pentru haine, culoare si forme, chiar de cand eram copil, care s-a dezvoltat pe parcurs. Am realizat ca acesta este lucrul pe care pot sa-l fac cel mai bine si care imi da cele mai multe satisfactii.
Designerul roman Cristina Cernei
Cum a inceput proiectul Fusion by Cernei?

Mixul de stiluri, materiale cu texturi si imprimeuri diferite cat si concentrarea mai multor idei, este o caracteristica importanta a hainelor mele si atunci m-am gandit sa denumesc acest brand (linie vestimentara) simplu: Fusion By Cernei. Acest proiect l-am inceput in 2007, dar cu denumirea aceasta doar din 2008.

Care sunt elementele care te diferentiaza de alti creatori de moda?

Cred ca tocmai fuziunea despre care am vorbit, dar acordand atentie egala formelor anatomice si feminitatii pe care n-am dorit sa le minimizez.

Care sunt materialele folosite in realizarea colectiilor si care este motivatia alegerii lor?

In principal folosesc materiale naturare, cursive. Si materiale despre care s-ar putea spune ca sunt nonconformiste: izopen, neopren, burete sau fibre de materiale maleabile, care au in compozitie fire metalice. Prefer materiale Uni, pentru ca permit insertia altor texturi (broderii, dantela, pictura) si aplicatii manuale. 

Cum caracterizezi femeia care imbraca tinutele Cernei?

Sunt femei cu multa personalitate, fara prejudecati, cu o minte deschisa si sunt artistic feminizate.
Care sunt piesele vestimentare care nu ar trebui sa lipseasca niciodata din garderoba unei femei?
Designerul roman Cristina Cernei
In principal, accesoriile diverse care pot creste valoarea oricaror tinute, dar cred ca o femeie trebuie sa poarte rochie, care este un articol definitoriu al garderobelor feminine.

Ce parere ai despre felul in care se imbraca romancele in viata de zi cu zi?

Cred ca fac tot posibilul sa respecte Eticheta momentului sau situatiilor , respectand si regulile impuse de job, societate oarecum rigida. Poate ar treb. mai mult curaj si vointa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu