2 octombrie 2014

Dedesubturi socante ale afacerilor sotului Cristinei Spatar. Se folosea de oamenii strazii si de drogati pentru a-si ingrosa veniturile!


Omul de afaceri Alin Ionescu, sotul cantaretei Cristina Spatar, a fost arestat pentru 30 de zile pentru evaziune fiscala. Se pare ca prejudiciul pe care partenerul de viata al artistei l-a adus statului se ridica la suma de 10 milioane de euro.

Afacerile lui Alin Ionescu ascund insa multe secrete dubioase, pe care procurorii le-au descoperit in timpul anchetei.

Cel mai socant este insa faptul ca sotul Cristinei Spatar facea avere pe spatele oamenilor strazii si a drogatilor. Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, societatea lui Alin Ionescu s-ar fi sustras de la plata taxelor catre bugetul de stat, creand un circuit de firme fantoma.

Astfel, pentru a nu plati impozite la stat, Alin Ionescu le dadea oamenilor strazii sau alte persoane bani pentru a-si da datele de indentificare, pentru a infiinta pe numele lor societati fictive prin care sa faca plati.

Potrivit spynews.ro, in referatul procurorilor sunt detaliate mai multe cazuri de societati care derulau afaceri fictive cu Shelter Security.

"Fiind audiata Marin Florica, aceasta arata ca la data la care a preluat societatea era consumatoare de droguri si nu a desfasurat niciun fel de activitate(...)", spun procurorii.
"In toamna lui 2010, perioada in care eram concumatoare de droguri, am fost contactata de un anume Paul zis Jegosu, care mi-a propus cumpararea unei firme, promitandu-mi o suma de bani in acest sens, fapt cu care am fost de acord", este declaratia unuia din proprietarii afacerilor cu care Shelter Security avea contracte.
"Rezulta asadar ca pentru a controla societatea, in conturile careia erau virate importante sume de bani, suspectul Ionescu Alin a imputernicit pe conturile bancare persoane de incredere, acestia fiind angajati sau fosti angajati ai firmelor controlate de acestea", se arata in referatul procurorilor.

Le dadea 250 de lei pentru a infiinta firme pe numele lor
Potrivit anchetei, se pare ca suma cu care se plateau oamenii strazii erau de aproximativ 250 de lei.
"In cursul anului 2011, o persoana pe care o cunosteam de la club, pe nume Nauiu Constantin Bogdan zis Chinezu, mi-a propus infiintarea unei societati comerciale , fara a-mi preciza motivul, promitandu-mi pentru acest lucru suma de 250 de lei, fapt cu care am fost de acord", arata un alt martor.

Shelter Security pazea sediile statului

Shelter Security, firma de paza pe care o detine Alin Popescu, avea contracte cu mai multe companii ale statului.
Culmea, una dintre acestea este si Garda Financiara, actuala Directie Generala Antifrauda Fiscala, dar si Loteria Romana.

Risca sa ramana fara avere

Initial, Alin Ionescu a fost ridicat de acasa de mascati si retinut pentru 24 de ore. Dupa audieri insa, procurorii au decis arestarea acestuia pentru 30 de zile. Se pare ca Alin Ionescu si contabila firmei sale, Cristina Aron, nu si-au recunoscut faptele.

Pentru a recupera prejudiciul, procurorii ar putea cere sechestrarea bunurilor pe care Alin Ionescu le detine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu