29 octombrie 2014

Catalin Maruta, dezamagit! A vrut sa faca un bine si s-a ales cu ironii si un mega scandal: "Nu imi e clar cum am reusit sa fiu personajul negativ"

In urma cu cateva zile, Catalin Maruta a difuzat la emisiunea lui de la Pro Tv povestea Vioricai Culea, care a venit special din America sa isi cunoasca familia. Ce s-a intamplat dupa, l-a facut pe Maruta sa se simta dezamagit.
"Cateva observatii legate de facerea de bine!

As vrea sa va impartasesc cateva ganduri legate de ceea ce au declarat recent Viorica Culea, una din invitatele mele, si Mirela, persoana care se pare ca ar fi mama ei biologica.
Se pare ca Viorica s-a apropiat de Mirela dupa ce a plecat din Romania, unde venise pentru prima oara de cand fusese adoptata pentru ca isi dorea sa isi cunoasca rudele de sange, rudele cu care pastra legatura de cateva luni prin intermediul Internetului: bunicul, Viorel Culea, si Francis Ghiurca, presupusul ei tata. Era gata sa vina in Romania cand noi am intrebat-o daca vrea ajutorul nostru si daca vrea sa isi spuna povestea in emisiune. A fost extrem de incantata pentru ca nu isi permitea singura biletele de avion si astfel reusea sa isi indeplineasca visul de a-i cunoaste personal pe cei cu care era inrudita.
Asadar, Viorica a venit in Romania, ne-a spus ca singura persoana pe care o iubeste si in care are incredere este bunicul ei, iar ca mama biologica a injurat-o cand a sunat-o prima si singura oara si ca de aceea nu vrea sa mai aiba de-a face cu ea. A vrut sa faca teste genetice si astfel a aflat ca bunicul chiar este ruda cu ea, iar Francis Ghiurca si Valentin Ion, nu. Am incercat sa o contactam pe Mirela cand Viorica era in Romania, dar nu am reusit pentru ca lucreaza in strainatate si nu aveam datele ei.
Acum, dupa ce Viorica a ajuns in SUA, a scris pe facebook ca a aflat o cu totul alta varianta despre trecutul ei. Mirela, mama ei biologica, a spus ca a fost obligata chiar de tatal ei, adica bunicul Vioricai, sa isi abandoneze copilul. Viorica spune ca o crede, ca intuitia ii spune ca asta e adevarul. Este viata ei, iar eu ii urez mult noroc, sa intalneasca oameni sinceri care ii vor binele. Pare sa fie usor de influentat, ca o tanara care inca isi cauta drumul si pot sa ii spun doar ca trebuie sa aiba grija in cine are incredere. Are tot sprijinul meu daca va mai avea nevoie de el.
Ceea ce ma surprinde este ca Viorica a publicat tot pe facebook si un mesaj de la Mirela in care apare si numele meu. De fapt, Mirela isi acuza tatal ca i-a facut mult rau, isi explica purtarea cand fiica ei a cautat-o si il numeste ironic pe Viorel ”Eroul lui Maruta”. Desigur, imi reproseaza mie ca nu m-am documentat mai bine si nu am spus versiunea ei. Ca asa e cand faci fapte bune, niciuna nu ramane nepedepsita, nu?
Uite, aici nu inteleg ceva. Desi putea sa ne contacteze oricand, prin Facebook, email sau cu ajutorul rudelor si prietenilor din Braila, unde se afla o echipa La Maruta, ea nu a facut-o. Desi se stia din presa ca fiica ei o cauta, ea nu a dorit sa intre in legatura cu ea decat dupa ce a aparut in emisiunea mea. Desi ar putea sa ne multumeasca pentru ca am ajutat-o pe Viorica si am tratat-o foarte bine cat a stat aici, iar ea poate confirma asta, sunt sigur, Mirela alege sa ne ironizeze si ne certe pentru ca nu am spus lucruri pe care absolut nimeni nu le putea afla decat de la ea. Desi ar putea sa se bucure ca pana la urma povestea Vioricai are un final fericit, ca au reusit sa se apropie si sa se cunoasca, chiar daca nu in fata camerelor de filmat, ea e suparata pentru ca l-am prezentat pe bunic. Repet, a fost dorinta Vioricai sa isi duca la bun sfarsit planul facut inca de cand era in America, sa isi cunoasca bunicul, singurul membru al familiei biologice, pe langa mama, trecut in actele ei de adoptie. Ea a spus ca il iubeste, ca vrea sa stea la el (ceea ce pana la urma nu s-a intamplat, s-a razgandit, iar noi am cazat-o la un hotel), ca pentru ea el este familia intreaga, singurul care o recunoaste si o iubeste.
Nu imi e clar cum am reusit eu in aceasta poveste sa fiu personajul negativ. Nu vreau sa fiu ipocrit, sigur ca am ales subiectul pentru a-l prezenta pentru ca m-am gandit ca e de interes, deci ar face audienta, dar l-am ales in detrimentul altora. Poate asta nu ii e clar Mirelei: din miile de mesaje pe care le primim zilnic, fie ca sunt scrisori sau mesaje pe Facebook sau telefoane, noi am ales aceasta poveste si am ajutat-o pe Viorica sa isi indeplineasca visul. Din pacate, nu este singura care isi cauta familia biologica, multi altii ar fi fost recunoscatori sa primeasca sprijin pentru a-si face cunoscuta povestea, pentru a-si creste sansele de a-si intalni rudele. Viorica pare fericita ca a avut aceasta sansa, dar Mirela este furioasa si face reprosuri tocmai celor fara de care nu ar fi reusit sa isi intalneasca fiica.
Cam asa e cu facerea de bine. Trageti voi concluziile.", a scris Maruta pe Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu