24 septembrie 2014

INFORMATIE EXPLOZIVA IN CAZUL TURCESCU: Oana Sarbu a fost angajata la ansamblul “DOINA” al Armatei


luturasii de salariu prezentati de jurnalistul Robert Turcescu ar fi fost ai Oanei Sarbu, fosta sa iubita. Informatia a fost publicata de Dan Andronic, in Evenimentul Zilei. Acesta sustine ca Oana Sarbu a fost angajata la ansamblul “DOINA” al Armatei, astfel ca fluturasii de salariu ii apartin ei.

“Potrivit unor surse autorizate, Oana Sarbu, fosta prietena a lui Robert Turcescu, este angajata a Ministerului Apararii Nationale, in ansamblul “Doina”. Se pare ca fluturasii de salariu ii apartin ei.

In urma cu cateva ore, blogul lui Robert Turcescu a recapatat viata. Este un moment pe care il aşteptam cu curiozitate, intrucat dupa bomba de duminica seara toate estimarile unor situatii asemanatoare indicau o reactie la 24-48 de ore de la momentul zero, cel al confesiunii. Explicatia este foarte simpla: orice scenariu de o asemenea anvergura are o etapizare, insa toate etapele trebuie sa tina cont de emotiile publicului care nu trebuie lasate niciun moment sa scada şi trebuie creat efectul de cascada. Sau ca sa folosesc un termen, preluat de la consultantii americani de marketing politic cu care am lucrat, trebuie creat efectul bulgarelui de zapada.

Pare din ce in ce mai evident faptul ca intr-o forma sau alta Robert Turcescu ne va anunta ca ceea ce a dezvaluit a facut-o intr-un cu totul alt scop decat acela de a se elibera de aşa zisa povara de ofiter acoperit. Pentru cei care au uitat, reamintesc ca „Evenimentul zilei” a ridicat inca din primele ore problema unui CNP inscris pe livretul militar ce nu corespundea identitatii reale. Atunci am spus ca documentele prezentate sunt false, sau mai corect spus falsificate”Amintim ca jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit, duminica, faptul ca a fost locotenent-colonel sub acoperire. Anuntul a fost facut intai pe blogul jurnalistului, insa au existat indoieli privind postarea, vehiculandu-se ideea ca ar fi fost victima hackerilor.

Ulterior, la B1 TV, postul la care, pana acum, Turcescu avea emisiune, acesta a spus ca el este cel care a postat informatia si documentele, ca si le asuma si ca regreta ceea ce a facut.

“Eu insumi le-am pus astazi pe blogul personal. Este vorba de o marturisire publica, la termenul spovedanie inca reflectez pentru ca spovedania nu se face in public. Dar in ceea ce priveste documentele, sunt dispus oricand sa le arat in fata judecatorului si sa spun adevarul, ceea ce stiu eu despre aceste lucruri. Mi le asum, eu le-am pus acolo, eu am scris textul acela”, a spus Turcescu, la B1 TV.

El a mai adaugat ca, incepand de azi, nu va mai face emisiuni si nu va mai aparea in public.

“Le cer iertare tuturor celor pe care aceasta povara a mea ii incurca. De maine nu voi mai face aceasta emisiune. Nu stiu daca se numeste retragere din presa, nu stiu daca ne retragem din ceva vreodata. Pana cand un judecator nu va spune da sau ba, nu am taria sa ma mai infatisez public, pentru ca, intr-un fel sau altul, ar trebui sa tot spun despre lucrurile astea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu