15 septembrie 2014

Antonia şi Alex Velea, vedetele ceremoniei Romanian Music AwardsAntonia şi Alex Velea au fost vedetele galei Romanian Music Awards ce a avut loc aseară, în Piaţa Sfatului din Braşov. Cei doi au câştigat premiile pentru cea mai bună artistă, respectiv cel mai bun artist, şi au făcut spectacol sărutându– se în public.

Show-ul de aproape şase ore, care a umplut până la refuz Piaţa Sfatului cu mii de spectatori, a fost marcat de duete inedite, de la intervenţia de deschidere – Anda Adam şi R.A.C.L.A, cu “Nu mă uita”, la 15 ani de la lansarea cântecului, până la Vunk şi Sişu, cu “Ne facem auziţi”, un cântec cu mesaj anti-politică, Vizi Imre şi Pact, cu “După ani şi ani” sau CRBL şi Pavel Stratan, cu “Toţi avem”.

De asemenea, invitatul special al ediţiei de anul acesta, Jay Sean, a cântat în duet cu Antonia “Wild Horses”. Alex Velea a urcat pe scenă pentru a lua premiul pentru cel mai bun artist (Best Male) care i-a fost acordat, dar şi pentru a primi trofeele ce i-au revenit colegului său de la HaHaHa Production, Smiley. Acesta din urmă, care a fost cel mai nominalizat artist la Romanian Music Awards (cu şapte propuneri), nu a fost prezent la gală.
Cele mai aclamate vedete ale serii au fost cuplul Antonia şi Alex Velea, care au fost întâmpinaţi de la primul pas pe covorul roşu cu urale ale fanilor şi apoi, pe durata show-ului, cu cereri de autografe. Alex Velea a dedicat premiul familiei sale.

ntonia a plecat acasă cu premiul pentru cea mai bună artistă (Best Female) şi premiul pentru cea mai bună platformă online de rmapromovare (Best Social Media).
Smiley a fost votat, la ediţia de anul acesta a Romanian Music Awards, artistul cu cel mai bun album, “Acasă”, dar şi artistul cel mai iubit de copii – ultimul premiu fiind acordat de radioul de profil Itsy Bitsy. Cei de la Vunk au ridicat premiul pentru “Best Rock”, pentru piesa realizată în colaborare cu Andra, “Numai la doi”.
Acest trofeu aparţine tuturor artiştilor din România care cântă rock. În curând, România va fi rock”, a declarat, la primirea premiului, liderul trupei, Cornel Ilie.


Vunk a avut şi un moment de mini-concert pe scena de la Braşov, când rockerii şi-au prezentat cea mai nouă piesă, cântată cu Sişu, “Ne facem auziţi”. “Acesta este un cântec (…) al celor care încă mai cred că se poate zâmbi (…)suntem mai puternici decât orice partid şi suntem mai cinstiţi decât orice candidat la preşedinţie”, le-a spus Cornel Ilie celor prezenţi în Piaţa Sfatului.

Duetele inedite au continuat când Pact cu Leo Iorga şi Vizi Imre au cântat o prelucrare a piesei “După ani şi ani”. De altfel, Pact a primit premiul pentru întreaga carieră (Lifetime Achievement Award). Trofeul le-a fost înmânat de Connect-R, care a fost votat, la Romanian Music Awards, “Best entertainer”. Connect-R a mărturisit că l-a văzut prima dată pe Leo Iorga în urmă cu mulţi ani, la Palatului Copiilor. “Atunci aveam şi părul pe cap. Părul o să crească”, a spus, cu umor, Leo Iorga, la primirea premiului. Muzicianul a suferit, în primăvara acestui an, o operaţie pe creier. Iorga a ţinut să le mulţumească tuturor celor care i-au ascultat muzica şi, în special, compozitorului Adrian Ordean.

Gabriel Cotabiţă a adus, pe scena Romanian Music Awards, hitul “Domnişoară nu pleca”, alături de Rashid. Printre cei care au cântat în cadrul galei Romanian Music Awards 2014 s-au numărat Nicole Cherry, Delia, Andreea Bănică, Voltaj şi 3 Sud Est.

Cei de la 3 Sud Est au primit, în urma votului publicului Romanian Music Awards, premiul pentru cea mai bună trupă (Best Group). Laurenţiu Duţă a mai primit un premiu în plus faţă de colegii săi, pentru cel mai bun producător (Best Producer).

Premiul pentru cel mai bun cântec a mers la What’s Up, pentru piesa “Taxi”, în timp ce premiul “Best Live” a fost acordat, în urma votului publicului, trupei Voltaj.

De altfel, cei de la Voltaj au fost ultimii artişti care au cântat pe scena Romanian Music Awards, aproape de ora 2,00.

Anul acesta a fost a treia oară când gala Romanian Music Awards a fost găzduită la Braşov. Romanian Music Awards este, potrivit organizatorilor, cea mai longevivă gală de premiere din industria muzicală românească. Trofeele au fost acordate în urma votului publicului, pe site-ul dedicat evenimentului. În total, au fost înregistrate peste 1.000.000 de voturi, la cele 14 categorii. Evenimentul este organizat de Music Channel şi UTV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu