23 iulie 2014

EXCLUSIV ! Interviu Anca si Silvia Negulescu


Pasiunea si preocuparile in aria fashion-ului au existat in familia Negulescu inca din sec. al XVIII-lea, dar perioada in care a devenit o profesie a inceput odata cu surorile Anca si Silvia.

1. Ce v-a determinat sa intrati in lumea modei ca si designer? Ce anume v-a atras?
Instictul. Nu a existat o alta varianta pntru noi in ceea ce priveste domeniul de activitate si sustinem lucrul acesta deoarece de la inceput a fost prima si singura optiune. Nu doar noi am ales, ci si aceasta lume ne-a ales pe noi, nu ne-am gandit niciodata la varianta B.

2. Cand v-ati dat seama ca aveti aceasta vocatie?
Nu putem defini o perioada concreta in care am realizat ca suntem pasionate de moda, deoarece cu siguranta aceasta a existat mereu si a crescut odata cu noi, dar ne amintim din copilarie ca tinutele extreme de fine ale mame si parfumul de pachouli al tatalui nostru, ne-au inspirit si au contribuit la dezvoltarea noastra in acest domeniu intr-un mod definitoriu.
Sigur, au urmat studiile atat de necesare, documentari acerbe; respiram “fashion” in fiecare zi, este munca si pasiunea noastra in care coexistam fizic si spiritual cu energie debordanta, plina de optimism si bucurie.

3. Exista un tipar al femeii pentru care va place sa creati?
De la inceput, publicul nostru a fost extreme de variat, astfel incat am colaborat cu diverse tipologii de femei.
Colectiile de sezon propun si contureaza personaje incarcate de cele mai profunde emotii descatusate in prototipuri de femei puternice, rafinate, versatile si curajoase.

4. Daca ati putea alege 5 vedete pe care sa le imbracati, care ar fi acelea?
Oricand Cate Blanchett, Florence Welch, Rooney Mara, Charlize Theron si de ce nu, membrii trupei Metallica.  

5. Ce puteti reprosa vedetelor din Romania din punct de vedere al stilului?
Exploatarea exagerata si de multe ori, eronata, a tendintelor de sezon si alegerile nepotrivite pentru evenimentele ce impun un anumit “dress code”. 

rochii Negulescu

6. Ce ne puteti spune despre tendintele actuale?
In ceea ce ne priveste, “so far, so good” . Ne incanta si ne caracterizeaza explozia de influente gotice, rock, punk, multa piele si mult negru. 

7. Cum ramane un designer la curent cu tendintele? Cine si cand le stabileste?
Print-o continua documentare in ceea ce priveste evolutia si metamorfoza tendintelor de la un sezon la altul, modalitatea prin care acestea sunt exploatate (gaselnite, accente, inovatii de croi) si modalitatea prin care designerul le transpune in propria creatie. 
Cu fiecare colectie de sezon, designerii lanseaza “trend-uri” bazate pe noi propuneri de croiuri, materiale, imprimeuri si cromatica.

prezentare Negulescu

8. Exista anumite caracteristici ale tinutelor create de un anumit designer care se pastreaza de la un sezon la altul? Poti recunoaste un designer dupa creatiile sale, indiferent de colectie/sezon?
Da, bineinteles, exista o serie de elemente (de croi, texture, imprimeuri, etc) specifice fiecarui designer la care se adauga gaselnitele noilor propuneri. Fiecare colectie include coordonate particulare ce simbolizeaza semnatura unui anumit designer. 

9. Dar stilul unei "fashioniste"? Poate ramane acelasi indiferent de sezon si tendinte dar sa fie in acelasi timp sa fie de actualitate?
Da, sigur ca stilul unei mari iubitoare de fashion pastreaza un anumit stilism. Acesta este constant completat de piese ce apartin noilor tendinte, insa in acelasi spirit. 

10. Cum definiti voi "stilul feminin"?
Insumeaza un univers complex de stari, emotii, trairi, ganduri, perceptii emanate intr-o atitudine fireasca, naturala, exprimata sistematic prin vestimentatie si stil.  prezentare Anca si Silvia Negulescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu